|

Tesla 26 Ekim'de elektrikli TIR'ı tanıtacak

Elektrikli otomobil denince ilk akla gelen markalardan olan Tesla yeni projesi elektrikli TIR'ı 26 Ekim'de tanıtacak. Şirketin CEO'su tanıtım etkinliği hakkındaki detayları sosyal medya üzerinden paylaştı.

Yeni Şafak
11:07 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:10 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Tesla Semi Truck
Tesla Semi Truck

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada firmanın yeni ürünü olan Semi Truck’ı 26 ekimde tanıtacaklarını duyurdu.

Semi Truck isimli araç bir elektrikli TIR olacak. Bu dev aracın tanıtımı SpaceX’in merkezi olan Hawthorne’da gerçekleşecek.

Tesla Semi truck unveil & test ride tentatively scheduled for Oct 26th in Hawthorne. Worth seeing this beast in person. It's unreal.

Tanıtım etkinliği ile beraber Tesla nakliye aracı hakkındaki tüm detayları paylaşacak. Ağustos ayının başında ortaya çıkan bir raporda Tesla TIR’ların otonom sürüş teknolojisi ile geleceği düşünülüyor.

Aracın menzili ile ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor ancak 500 km’ye yakın bir menzile sahip olacağı düşünülüyor. Benzin veya dizel motorlu araçlarda bu menzil 1600 km’ye kadar çıkabiliyor.

Aracın sektör için büyük bir değişim olacağı söylense de ne kadar tutacağı ve dizel motorlu araçların yerini alıp alamayacağını zaman gösterecek.



#Tesla
#Semi Truck
#TIR
#Kamyon
7 yıl önce