|

Tesla bu kez salona girdi

ABD'de Tesla Model X kullanan bir kişi, aracını park etmek üzereyken evinin salonuna girdi. Araç sahibi otomobilin kendi kendine gaza bastığını iddia ederken, Tesla Motors ise araç kayıtlarına göre gaza sürücünün bastığını ifade ediyor. Dava henüz karara bağlanmadı.

Yeni Şafak
11:37 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Fotoğrafta garaja park edilmek üzere olan Tesla Model X'in hızlanarak evin duvarına çarptığı görülüyor.
Fotoğrafta garaja park edilmek üzere olan Tesla Model X'in hızlanarak evin duvarına çarptığı görülüyor.

Elektrikli otomobillerin öncüsü Tesla Motors, hayatımıza entegre ettiği yeni teknolojiler kimi zaman övülüyor, kimi zaman ise eleştiriliyor. Örneğin geçtiğimiz hafta Tesla'nın Autopilot teknolojisinin zincirleme kazanın önüne geçtiğini aktarmıştık. Öndeki araç ile mesafesini iyi koruyan Model X, ani fren yaparak durmayı başarmıştı. Bu açıdan Tesla'nın Autopilot teknolojisi bir hayli takdir edilmişti.





Lakin bildiğimiz üzere bu teknolojinin karıştığı kaza sayısı bir hayli fazla. Hatta geçtiğimiz aylarda bir traktörün altında kalan Tesla Model S sürücüsü hayatını kaybetmişti.



Benzer bir haber ABD'nin Kaliforniya eyaletinden geldi. Sahip olduğu Tesla Model X'i evinin garajına park etmek üzere olan Ji Chang Son, aracın kendi kendine gaza bastığını ve neticesinde evinin salonuna girdiğini açıkladı.





Fotoğraftan da görüldüğü üzere Model X'in neredeyse yarısı evin salonuna kadar girmiş. Olayı mahkemeye taşıyan Ji Chang Son şu ifadeleri kullandı:



  • “Araç kendi kendine tam güç ile ileri gitmeye başladı. Sonrasında garajımın duvarına çarptı ve her şeyi darmadağın ederek salona kadar girdi.”

Söz konusu olaya Tesla'dan da cevap gecikmedi. Yapılan açıklamada olayın derinlemesine incelendiği ifade edildi:



  • “Aracın log kayıtları dahil tüm deliller olayın, Ji Chang Son'un gaza basmasıyla gerçekleştiğini gösteriyor. Araç kayıtlarına göre Bay Son gaza sonuna kadar basmış.”

Ayrıca Tesla tarafından açıklamada gaz pedalıyla alakalı konularda son derece hassas davranıldığı ve bu konuda önlem alınmaya çalışıldığı ifade ediliyor. Dava henüz sonuçlanmadı. Fakat NHTSA (ABD Karayolları Güvenlik Ajansı) tarafından incelenen olayda ibre Tesla'nın haklı olduğundan yana…



#Tesla Motors
#Model X
#Ji Chang Son
7 yıl önce