|

Tesla, Ford’dan sonra GM’yi de solladı

Ünlü girişimci Elon Musk'ın önderliğinde kurulan Tesla Motors, Ford'dan sonra General Motors'u da geçerek ABD'nin en değerli otomotiv markası oldu. Tesla'nın marka değeri 53 milyar doların üzerine çıktı.

Yeni Şafak
16:47 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:50 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Tesla Motors'un şuanda satışa sunulan iki modeli bulunuyor. Bunlar Model S ve Model X.
Tesla Motors'un şuanda satışa sunulan iki modeli bulunuyor. Bunlar Model S ve Model X.

Geride bıraktığımız gün, elektrikli otomotiv devi Tesla Motors’un pazar değeri anlamında köklü şirket Ford’u geride bıraktığını öğrenmiştik. Henüz 14 yıl geçmişi bulunan Tesla’nın, 114 yıllık otomotiv devi Ford’u geçmesi bir hayli ses getirmişti.


Yükselişini sürdüren Tesla Motors, bu kez bir başka dev şirket General Motors’u geçmeyi başardı. Hisse senedi 300 doların üzerinde işlem gören Tesla Motors’un güncel piyasa değeri 53.6 milyar doların üzerine çıktı.

Ford ve General Motors’u geride bırakan Tesla Motors böylece ABD’nin en değerli otomotiv şirketi oldu.


Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden General Motors’un piyasa değeri ise şu an 49.8 milyar dolar. Şirketin hisse başı değeri ise 34 dolar dolaylarında.

General Motors'un bünyesinde bulunan otomotiv şirketleri şu şekilde:

  • > Cehvrolet
  • > Cadillac
  • > Buick
  • > GMC

Diğer taraftan Tesla Motors, en güvendiği modellerden biri olan Model 3’ü henüz piyasaya sürmedi. Test sürüşleri devam eden araç, bu yılın 3. çeyreğinden itibaren teslim edilmeye başlayacak. Bu süreçten sonra Tesla’nın marka değerini, kazancını ve karını artırarak yoluna devam etmesi bekleniyor.

#Tesla Motors
#General Motors
#Ford
7 yıl önce