|

Tesla Model 3 yolda göründü

Tam zamanlı üretimine yıl sonunda başlanacak olan Tesla Model 3, test sürüşü yapılırken görüntülendi. Bir Instagram hesabından paylaşılan görüntülerde Model 3'ün, SpaceX tesisi içinde ilerlediği görülüyor.

Yeni Şafak
15:03 - 12/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Tesla Model 3, Tesla Motors'un fiyat/performans canavarı otomobili olarak görülüyor.
Tesla Model 3, Tesla Motors'un fiyat/performans canavarı otomobili olarak görülüyor.

Elektrikli otomotiv devi Tesla Motors'un yeni ürünü Model 3, geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinlikte tanıtılmıştı. 300 binin üzerinde ön sipariş alan ve D segmentte BMW 3 serisi, Audi A4 ve Mercedes C serisine rakip olan Model 3'ün teslimatına 2017 sonu itibarıyla başlanacağı açıklanmıştı.



35 bin dolarlık satış etiketiyle fiyat/performans canavarı olarak değerlendirilen Model 3, bir Instagram kullanıcısı tarafından ilk kez yolda görüntülendi. Bu yaz için sınırlı sayıda üretilecek olan, yıl sonunda ise tam zamanlı üretimine başlanacak olan Model 3'ün böylece test sürüşlerine başlandığı öğrenildi.






Tesla'nın bu otomobili ülkemiz için de satışa sunmasıyla önemli derecede satış rakamına ulaşacağı öngörülüyor. Zira tasarruf odaklı dizayn edilen aracın satış fiyatı, Model S'e oranla çok daha ucuz. Ayrıca sahip olduğu batarya ile 400 kilometreye yakın menzil sunuyor.



Tesla Model 3 ayrıca otomatik pilot özelliği ile birlikte geliyor. Bu özellik; dinamik hız sabitleme, şerit takip sistemi, şerit değiştirme, çarpışma önleme, tabela tanıma, otomatik park gibi sürücüyü rahatlatacak deneyimler sunuyor.



Model 3'e dair detayları aşağıdaki haberlerimizden inceleyebilirsiniz.











#Tesla
#Model 3
7 yıl önce