|

Tesla sürücüsüz otomobillerin işlemcisi AMD'den

Sürücüsüz otomobillerin donanımları için taraflar seçilmeye başladı. Yüksek güçlü işlemcilere ihtiyaç duyan sürücüsüz araçlar için Tesla, AMD ile ortaklık kurdu.

Yeni Şafak
14:27 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:30 - 21/09/2017 Perşembe
Diğer
Tesla otomobilin ön paneli.
Tesla otomobilin ön paneli.
Son yıllarda otomotiv devleri ve teknoloji şirketleri sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Tesla’nın
attığı adımlar ile yollara çıkmaya başlayan sürücüsüz otomobiller 2019 yılına kadar daha yaygınlaşmayı hedefliyor.

Bildiğimiz gibi bir aracın sürücüsüz olarak hareket etmesi için, araç etrafında çeşitli bölgelerinde bir çok sensör ve kamera olması gerekiyor. Elde edilen görüntü ve bilgilerin işlenmesiyle yol bilgisine ulaşılıyor ve bu şekilde araçlar sürücüsüz olarak hareket edebiliyor. Tüm bu olayın gerçekleşmesi için sıradan bilgisayarlarda kullandığımız işlemcilerden daha fazlası gerekiyor. CNBC’nin yayınladığı bir rapora göre ise Tesla işlemci için AMD firması ile çalışıyor.

  • Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden Intel’in ezeli rakibi olan AMD, araçta bulunan kameralar ve sensörler tarafından üretilen tüm verileri işleyebilecek bir işlemci üzerinde çalışıyor. Intel’in, Google’ın sürücüsüz otomobili Waymo’ya destek vermesinden dolayı AMD en büyük aday haline geldi.

Toyota, Audi ve Volvo’da sürücüsüz otomobil teknolojileri için Nvidia ile ortaklıklarını sürdürüyor. Otomotiv sektöründeki firmaların taraf seçtiği yeni pazarda galibin kim olacağı bilinmiyor. Ancak 2019-2020 yılına kadar sürücüsüz otomobillerle ilgili çok ciddi atılımlar olacağa benziyor.

#Tesla
#Intel
#AMD
#işlemci
#Otomobil
7 yıl önce