|

Tesla'ya 'dev' rakip: Faraday Future

Elektrikli otomobiller dünyasının yeni yıldızı yolda!

Yeni Şafak ve
13:10 - 31/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:10 - 15/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Elektrikli otomobiller arasında rekabet giderek kızışıyor. Bildiğimiz üzere elektrikli otomobil denilince akla ilk olarak Tesla Motors gelir. Ne de olsa bu alanda hem niteliksel hem de niceliksel açıdan açık ara bir numaralı patent sahibi kendileri. Haliyle, yeni bir elektrikli otomobil piyasaya sürüleceği zaman ilk olarak Tesla ile kıyaslanır.



Önümüzdeki hafta kapılarını açacak olan CES 2016 fuarı bu anlamda çok çekişmeli geçeceğe benziyor. Çünkü geçtiğimiz sene kurulan Amerikan menşeli Faraday Future isimli çiçeği burnunda otomobil markası, yeni ürettikleri elektrikli otomobil konseptini 6-9 Ocak tarihlri arasında Las Vegas'ta gerçekleşecek fuarın hemen öncesinde (4 Ocak) tanıtacağını

.






Her ne kadar 10 saniyelik bu videodan pek belli olmasa da, Faraday Future'ın resmi olarak da onayladığı üzere, ilk parti seri üretime yönelik 1 milyar dolar bütçe ayrılmasını göz önünde bulundurursak epey iddialı olduğunu rahatlıkla dile getirebiliriz.







Madem bu kadar yazdık, oldu olacak Faraday Future'a yönelik de

geçelim:



2014'te ABD'nin Kaliforniya eyaletinde kurulan Faraday Future, elektrikli otomobiller dünyasına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. İlk otomobilini 2017'de piyasaya sürmeyi hedefleyen firma, fuarda tanıtacakları ilk modellerinin, Tesla Model S'ten %15 daha yüksek özgül enerjiye sahip olduğunu iddia ediyor. Bunun pratikteki karşılığı aynı teknik özelliklere sahip olması halinde rakibine kıyasla %15 daha uzun menzil sunacağı ki bildiğimiz gibi elektrikli otomobillerin günümüzde halen oldukça küçük bir pazar payında hapis kalmalarının bir numaralı sebebi batarya teknolojilerindeki geliştirmelerin yeterli seviyeye erişememesi. (Ki bu konudaki detaylara bu haberimizide değinmiştik.)



Tabii en nihayetinde '

Faraday Future, Tesla'yı koltuğundan edebilir mi?

' sorusunu sormak için henüz çok erken. Zira konsept otomobilin tüm detayları sır gibi saklanıyor. Bekleyip göreceğiz bakalım...



Bu arada geri sayıma erişmek isteyenleri

alalım.







#tesla
#faraday future
#ces 2016
#tesla model s
#elektrikli otomobil
8 yıl önce