|

The Flock: Ölünce 'gerçekten' biten oyun!

Oyun dünyası, şimdiye kadar hiç rastlanmayan türden bir yeniliğe evsahipliği yapacak bir yapıma merhaba demeye hazırlanıyor.

Yeni Şafak
17:05 - 15/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:05 - 15/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Oyun dünyası, şimdiye kadar hiç rastlanmayan türden bir yeniliğe evsahipliği yapacak bir yapıma merhaba demeye hazırlanıyor.



Korku/macera ögelerine yer veren, fps formundaki çevrimiçi/çoklu oyuncu esasına dayanan 'The Flock', takvimlerin 3000 yılını gösterdiği alternatif gelecekte geçiyor. Kıyamet kopmuş, yeni bir düzen kurulmuş ve kurtuluşun yolu 'ışık artifaktı' olarak bilinen gizemli bir aleti ele geçirmekten geçiyor. Haliyle tüm oyuncular da bu cihazın peşinde...



İşte olay tam olarak da burada başlıyor. Şöyle ki, oyuna imzasını atan Hollanda menşeli Vogelsap Stüdyosunun koyduğu bir sayaç var ki her bir kişinin ölümüyle sıfıra bir adım daha yaklaşacak olan bu sayaç sıfırı vurduğu anda oyunun kıyameti de kopacak ve kendi kendisini kapatacak.



Bunun anlamı oyunun satışının durdurulacak ve sadece o an mevcut olan oyuncuların ilerlemeye devam edebilecekleri. Ta ki tek kişi kalana ve zafere erişene (ya da kurtuluşu göremeden ölene) kadar. Bunun için ölmesi gereken kişi sayısı ise 215 milyon küsur (215,358,979) olarak belirlenmiş. Tabii bu tekil rakam değil. Her bir oyuncunun münderit her ölümü sayacı tıklatıyor.



Vogelsap'ın kreatif direktörü Jeroen Van Hasselt'in tahminine göre sayacın sıfıra erişmesi -yani diğer bir deyişle oyunun satışa kapanması- bir yıl dolayında zaman alacak.



PC, PS4 ve Xbox One platformlarına yönelik yayımlanacak The Flock'un çıkış tarihi 21 Ağustos. Fiyatı ise 17 dolar. Resmi ürün sayfasına

erişebilirsiniz, mini tanıtım videosunu ise aşağıda:














#oyun
#The Flock
#playstation
#pc
#xbox
9 yıl önce