|

Toshiba iflastan nasıl kurtulacağını açıkladı

Dünyaca ünlü teknoloji devi Toshiba, yaşadığı krizin ardın yeni stratejisini açıkladı. İflasın eşiğine gelen firma, elindeki tüm değerli teknolojileri satmayı ve nükleer enerjiye yatırımları durdurmayı planlıyor. Piyasada büyük değer kaybeden firma, böylelikle krizi atlatmayı hedefliyor.

Yeni Şafak
14:04 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:05 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
iflasın eşiğine gelen Toshiba, en değerli teknolojisini satma kararı aldı.
iflasın eşiğine gelen Toshiba, en değerli teknolojisini satma kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde teknoloji devi, 7 milyar Dolar zarar ettiğini açıklamasının ardından CEO'su Shigenori Shiga istifa etmişti. Durumu oldukça kötüye giden firma, iflasın eşiğine geldi. Ayrıca Toshiba, bu durumlar neticesinde hisselerinden yüzde 8'lik düşüş yaşandığını da açıkladı.



Söz konusu krizi atlatmak isteyen firma, elinde bulunan bilgisayar çipi üretim ağını, flash bellek işini ve elindeki tüm değerli diğer işleri satışa çıkarmayı planlıyor. Bu atılıma ek olarak yeni kurmayı planladığı nükleer tesisi kurmaktan da vaz geçtiğini bildirdi. Enerji sektöründe de bulunan firma, hazır elindeki tesislerin bakımı ile ilgileneceğini açıkladı.



Japon teknoloji devi son olarak hayata geçirmeyi planladığı bu strateji ile birlikte iflasta kurtulmaya çalışıyor. Bu tedbirler ile Toshiba, söz konusu krizden kurtulabilecek mi henüz bir bilgi bulunmuyor. Fakat planlananlar umulduğu gibi gerçekleşmezse, bu kriz dünyaca ünlü teknoloji devinin sonu getirecek gibi görünüyor.



#Toshiba
#Shigenori Shiga
#Nükleer Tesis
7 yıl önce