|

Tüm uçuşlarını iptal etti

Dünyanın gündemini çalkalayan siber saldırılardan bir tanesi de İngiliz havayolu şirketi British Airways’in başına geldi. Bilgisayar sistemleri tamamen çöken firma, tüm operasyonel işlemleri iptal ederek uçuşları iptal etmek zorunda kaldı.

Yeni Şafak ve
12:30 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 12:31 - 28/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Son dönemde oldukça sık yaşanan siber saldırılar yüzünden British Airways firması tüm uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı.
Son dönemde oldukça sık yaşanan siber saldırılar yüzünden British Airways firması tüm uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı.

Son dönemde dünya çapında maddi ve manevi kayıplara yol açan siber saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bu sefer İngiliz havayolu şirketi British Airways’e saldıran hackerlar, Londra'nın Heathrow ve Gatwick havalimanlarından düzenlenmekte olan tüm uçuşların iptal olmasına neden oldular.

Siber saldırı iddiası hakkında açıklama yapmaktan kaçınan havacılık firması, yolculara bilgisayar sistemleri çöktüğü için tüm uçuş operasyonlarının iptal edilmek zorunda kalındığını bildirdi. Fakat sorunun güç kaynaklarında oluşan bir problemin büyük bir arızaya neden olduğu yönünde olduğu ifade ediliyor.


Ayrıca Tüm operasyonlarını durduran British Airways şirketi, sorunun gün içerisinde çözüleceğini ifade etti. Aynı zaman büyük maddi manevi zarara uğrayan firma yolcularından özür diledi.

#British Airways
#Siber saldırı
#Uçuş
7 yıl önce