|

Turkcell e-ticarete yelken açtı

Turkcell, büyüklüğü 17,5 milyar liraya ulaşan perakende e-ticaret alanında da faaliyet gösterecek. İlk aşamada, 'Fulltrip' isimli seyahat sitesini hayata geçiren şirket, önümüzdeki dönemde farklı hizmetleri aynı platformda toplayacak. Genel Müdür Kaan Terzioğlu, sundukları teknik altyapıya ilaveten dijital dünyada hizmet odaklı deneyim sağlayıcısı olacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:13 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Turkcell e-ticarete yelken açtı
​Turkcell e-ticarete yelken açtı

Hayatımızın parçası olmaktan çıkıp bizzat kendisi olmaya başlayan mobil uygulamalar, teknoloji şirketlerinin de hedeflerini büyütüyor. Telekomünikasyon sektörü, artan teknoloji ve abone sayısına bağlı olarak hizmet alanlarını çeşitlendiriyor. TÜSİAD’ın hazırladığı e-ticaret raporuna göre; Türkiye 46 milyon internet kullanıcısı ve yüzde 58’lik internet penetrasyonu ile dünyadaki önemli oyuncular arasında bulunuyor. 2013-2016 yılları arasında ortalama yüzde 34 büyüyen perakende e-ticaret hacmi, 2016 itibarıyla 17,5 milyar liralık büyüklüğe ulaşmış durumda.

DAHA GÜVENLİ E-TİCARET

Turkcell de özellikle son birkaç yıldır, teknik altyapı sağlayıcı olma yanında, müşterilerine hizmet odaklı ürünler sunmayı amaçlıyor. Kısacası, onlarca yerden ulaştığınız ticari mobil uygulamaları tek çatı altında birleştiriyor. Şirket, bu kapsamda hayata geçirdiği e-ticaret platformunun duyurusunu Alaçatı’da yaptı. İlk aşamada seyahat sitesi Fulltrip'i tanıtan, Turkcell, e-ticarette fark oluşturmayı hedefliyor.

İLK HEDEF SEYAHAT SEKTÖRÜ

220 binden fazla otel, 120 havayolu, 250 farklı yere 1000’den fazla tur seçeneğini bünyesinde barındıran Fulltrip ile bireysel kullanıcılar ve şirketler tüm seyahat planlamalarını tek bir platform üzerinden gerçekleştirebilecek. Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'ndaki basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, turnuva ve şirketin gelecek dönem hedeflerine dair bilgi verdi. "Seyahat sektörü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de en önemli e-ticaret segmenti" diyen Terzioğlu, sundukları hizmetle güvenli bir ödeme katmanı oluşturduklarını ve platformun herkese açık olduğunu söyledi. Şirket olarak son 2,5 yıldır önemli bir dönüşümden geçtiklerini paylaşan Terzioğlu, "Küresel çapta kullanılan servislerimizle bugün dijital bir operatör haline gelmiş durumdayız" şeklinde konuştu. Terzioğlu, e-ticaret platformuna hızlı giriş teknolojisi sayesinde telefon numarası ile kolayca üye olunduğu ve bunun müşterilerin yaşamını kolaylaştıracağını da söyledi.

  • Ülkedeki yerel gazeteler Dergilik’e
  • Dergilik uygulamasında 400’e yakın dergi ve 10’dan fazla gazete bulunduğunu anımsatan Kaan Terzioğlu, önümüzdeki dönemde bütün yerel gazeteleri de Dergilik uygulamasına taşıyacaklarını bildirdi.
  • Türkiye’deki e-ticaretin büyüme potansiyelinden bahseden Terzioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “E-ticaretin yaklaşık üçte biri seyahat sektörü ile alakalı. Cep telefonu numarasını bilen herkes, telefonu ile bu siteye girip hizmetlerden anında yararlanmaya başlayacak. cep telefonu ve içindeki SIM kart çift seviyeli güvenliği sağlayan en iyi metot.”

Alaçatı'yı balıkçılık
heyecanı sardı

Terzioğlu ayrıca dün sona eren, “Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası”na ilişkin de bilgi verdi. Dünyanın çeşitli yerlerinden yabancı katılımcıların Alaçatı’da bulunduğunu dile getiren Terzioğlu, ilki 2007'de, bir kısmı Yunan adalarından, toplamda 17 tekne ile başlayan turnuvanın bu sene 80 tekne katılımı ile Avrupa’nın en büyük turnuvalarından biri haline geldiğini söyledi. Terzioğlu, av sahasının bu sene bin 200 kilometrekarelik bir alana yayıldığına işaret etti.

#​Turkcell
#Kaan Terzioğlu
7 yıl önce