|

Türkiye 5G tartışması yaşamayacak

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, "BTK'nıın aldığı kararla bugün dünyada 5G ihalesi dolayısıyla yaşanan tartışmaların Türkiye'de yaşanmayacağını düşünüyorum." dedi.

Yeni Şafak
13:37 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 13:37 - 20/08/2017 Pazar
AA
5G ihaleleri sırasında dünyanın birçok yerinde yaşanan tartışmaların Türkiye'de yaşanmayacağı ifade edildi.
5G ihaleleri sırasında dünyanın birçok yerinde yaşanan tartışmaların Türkiye'de yaşanmayacağı ifade edildi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun yaptığı açıklamada, dünyada 5G dolayısıyla birçok ülkede ihale tartışması yaşandığını anımsatarak, benzer tartışmaların Türkiye'de 4G ihale sürecinde gündeme geldiğini hatırlattı.

Söz konusu tartışmalar dolayısıyla BTK tarafından sisteme doğru bir müdahale yapıldığını dile getiren Terzioğlu, bu müdahale dolayısıyla "teknoloji lisanslamak yerine spektrum ihalesi"nin yapıldığını bildirdi.

Terzioğlu, BTK tarafından yapılan kamuoyunda 4,5G olarak bilinen IMT Advanced Yetkilendirme İhalesi ile spektrumun her türlü teknolojide kullanılmasının önünün açıldığını ifade ederek, devrim niteliğindeki kararla ihalede aldıkları spektrumları, istedikleri teknolojide kullanabileceklerini söyledi.

Şu anda taşıyıcı-birleştirme teknolojisini kullandıklarını anlatan Terzioğlu, şunları kaydetti:

  • "Değişik frekansları birleştirerek daha yüksek hızlara ulaşabiliyoruz. 5G'de aynı teknolojiyi kullanacağız. Sadece standartlar belirlendiğinde yeni anten teknolojileriyle mevcut yatırımımızı kullanabileceğiz. Dolayısıyla Türkiye'de de muhakkak yüksek gigahertz’li frekansların kullanılmasının önünü açacak bir frekans ihalesi olacaktır. Ama dünyanın yaşadığı bu tartışmaları yaşayacağımızı düşünmüyorum."
İngiltere'de 5G denemeleri yargıya taşınıyor

İngiltere'de bu yılın sonunda yapılması planlanan 5G ihalesine ilişkin "UK 3" isimli telekomünikasyon şirketi, İngiliz medya denetim kuruluşu Ofcam'ın hazırladığı 5G ihale şartnamesinde rekabet çekinceleri olduğu gerekçesiyle İngiliz Yüksek Mahkemesine gideceğini açıkladı.

#4.5G
#5G
#İnternet
#İhale
7 yıl önce