|

Türkiye'de doğdu dünyayı fethetti

InGameGroup'un yüzde 100 Türk yapımı ilk oyunu Zula, Türkiye ve dünyada hızla büyüyor. 100’den fazla ülkede ve 11 dilde oynanan oyun, 5 milyon oyuncu sayısını aştı. Trabzon’dan Çanakkale’ye kadar birçok yerel mekanların da yer aldığı oyunun geliştiricisi InGame Group, seneye İstanbul’da düzenlenecek Zula Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:31 - 26/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Türkiye'de doğdu dünyayı fethetti
​Türkiye'de doğdu dünyayı fethetti

InGame Group tarafından geliştirilen yüzde 100 Türk yapımı ilk oyun Zula, 100’ü aşkın ülkede 11 dil seçeneğiyle 5 milyon oyuncu sayısını aştı. 5 yıllık bir emekle Zula’yı geliştirdiklerini söyleyen InGame Group Yöneticisi Özgür Soner, “40 kişilik bir ekiple devam ediyor. Zula’nın oynandığı ülkelerin olduğu Dünya haritasına baktığımızda büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ülkelere Zula ile aslında Türkiye’yi götürüyoruz, bir noktada Türkiye’nin tanıtımını yapıyoruz” dedi.

ÜSKÜDAR’DAN TRABZON’A ÇEŞİTLİ MEKANLAR VAR

Özgür Soner, oyunun bu kadar sevilmesini, Türk mühendis ve tasarımcılar tarafından yapılmasının yanı sıra karakterlerin kullanıcılara yakın olmasına bağlıyor: “Zula oynarken bir anlamda kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz. Karakterler Türk geliştiricilerin elinden çıktığı için birebir olarak bizleri yansıtıyor. Bir çok oyuncu bu nedenle karakterleri kendilerine ya da yakınlarına benzetiyor. Haritalarda genellikle kendi kültürümüzü yansıttığımız için oyunculara hiç yabancı gelmiyor. Haritalar da Üsküdar, Trabzon, Uzungöl, Safranbolu, Çanakkale gibi bilinen yerler olunca ilgi daha da arttı. Bizim için anlamlı olan haritalar gibi önemli günleri de unutmuyoruz. 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs’ta kutlamalar; Ramazan boyunca Zula’da sahur - iftarda vakit hatırlatması, mahya ve bayramda torpiller, zillere basıp kaçan çocuklar vardı.”

ETİK KURALLAR GEÇERLİ

Zula’yı önemli özelliklerin başında hilesiz olmasının geldiğini dile getiren Soner, şunları söyledi: “Bunun haricinde, mesela Zula’yı 15 yaşının altında oyuncuların oynamasını önermiyoruz ve uyarıyoruz. Saat başı ne kadar süredir oyunda olduğunu hatırlatıyor ve dinlenmelerini de otomatik olarak öneriyoruz. Küfür ve benzeri bir durumun yaşanmaması için de oyun içi şikayet sistemi kurduk.”

İlk dünya
şampiyonası
Türkiye’de

Zula’nın e-spor alanında da ciddi yatırımlar yaptığına değinen Özgür Soner, şunları kaydetti: “Şu anda Avrupa, Latin Amerika ve Güney Amerika’da Zula turnuvaları başladı. 2018 yılında bütün ülkelerin yarışacağı dev bir organizasyonla herkesi bir araya getirip bir Dünya Şampiyonası planlıyoruz. Bunun ilki oyunun ana vatanı Türkiye’de olacak.”

Oynayanlar istedi Çanakkale eklendi

Yerel içeriklerin olduğu Zula’da Üsküdar, Çanakkale ve Safranbolu gibi haritalar yoğun ilgi görüyor. Ayrıca içeriğe, oyuncularla birlikte karar veriliyor. Bunun en yakın örneği Çanakkale haritası. Oyunun geliştiricilerinden Özgür Soner, çok talep gören Çanakkale haritasını da Zula’ya eklediklerini belirtti. Soner, şöyle devam etti: “Oyunumuzu Türkiye’den sonra ilk olarak Brezilya’da yayınladık. Kısa sürede büyük beğeni kazandı. Sonrasında Avrupa, Latin Amerika, Günay Amerika ve İran’da oyunumuz yayınlandı. Bunun bir de ülke tanıtımı açısından faydası var. Bizlerin çok beğendiği Safranbolu evleri, Trabzon Uzungöl gibi doğa ve tarih harikası yerlere artık yabancı dostlarımız da oyunlarda aşina oldu ve bu yerleri çok beğendi.”


#InGameGroup
#Teknoloji
#Türkiye
#Özgür Soner
7 yıl önce