|

Türkiye'den çıkan en iddialı projelerden biri: marro.ws

Melih Bayram Dede
00:00 - 18/05/2009 Pazartesi
Güncelleme: 19:31 - 17/05/2009 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye'den çıkan en iddialı projelerden biri: mar
Türkiye'den çıkan en iddialı projelerden biri: mar

İnternette dolaşırken sonradan işimize yarayabileceğini düşündüğümüz web adreslerini artık sık kullanılanlarımıza eklemek yerine del.icio.us gibi sitelere ekliyoruz. Bu sitelere eklediğimiz siteler kapanabilir ya da haber linkleri değişebilir. Ve sonradan aradığımızda, daha önce ulaştığımız bu bilgilere erişemeyebiliriz.

Türkiye'den çıkan bir proje olan marro.ws, bu noktadan hareketle, sadece internet adreslerini değil, metinleri de saklamamıza sağlayan bir internet girişimi. İnternet üzerinde yer alan tüm metin tabanlı bilgileri kolayca saklayıp, dileğimiz yerden PDF, HTML, TXT gibi değişik formatlarda çıktılarını alabileceğimiz servis ile içeriklerimizi dilersek kendimize özel dilersek de herkese açık bir şekilde tutabiliyoruz.

Kullanıcılarına kolay içerik ekleme için Firefox eklentisi de sunan Marro.ws'ye, bir sitede dolaşırken beğendiğiniz içeriğin tamamını ya da sadece belli bir bölümünü seçerek üzerine sağ tıklayarak anında kaydedebiliyorsunuz. Marro.ws'ye eklenen her içerik için akılda kalıcı bir kısa link oluşturuluyor. Bu da içeriklere erişimi daha da kolaylaştırıyor.

Ali R. Babaoğlan ve Aykut Karaalioğlu'nun kurduğu Impreda Technology tarafından hayata geçirilen marro.ws projesinin global duyurusu, Avrupa'nın en büyük internet etkinliği olan Next '09'da yapıldı. İnternetin geleceğinin konuşulduğu dünyanın en büyük etkinliklerinden olan ve EBAY, Xing gibi teknoloji devlerinin CEO seviyesinde konuşmacılarının yer aldığı bir etkinlikte, Marro.ws projesi büyük ilgi gördü. Sunum etkileyici olmalı ki, şu anda Marro.ws'nin Türkiye dışından gelen ziyaretçi sayısı azımsanmayacak kadar fazla.

Türkiye'den çıkan bu iddialı projeyle geç kalmadan tanışın ve onu ilk keşfedenlerden biri olmanın mutluluğunu yaşayın!
15 yıl önce