|

Uber’in CEO’su istifa etti

Dünyaca ünlü Uber uygulamasının kurucusu ve CEO'su Travis Kalanick görevinden istifa etti. Hem kamuoyundan hem de yönetim kurulundan gelen şikayetlerin önüne geçemeyen ünlü milyarder, çıkışı istifa etmekte buldu. Kalanick, Uber'de yönetim kurulu üyesi ve hissedar olarak kalmaya devam edecek.

Yeni Şafak
13:38 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:03 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
2009 yılında kurulan Uber, kısa süre içinde dünya çapında yayılarak hizmet vermeye başladı.
2009 yılında kurulan Uber, kısa süre içinde dünya çapında yayılarak hizmet vermeye başladı.

Ulaşıma mobil çözüm sunan dünyaca ünlü uygulama Uber’in son dönemde çalkalandığı biliniyordu. Hissedarlar ile yönetim arasındaki anlaşmazlıklar son dönemde tırmanmış ve 20 yöneticinin istifasını getirmişti.

Fakat görünen o ki bu istifalar yeterli gelmedi. Zira Uber’in hem kurucusu hem de CEO’su Travis Kalanick görevini bıraktı. Kalanick’in, yönetim kurulunun talebi üzerine kendi kurduğu şirketten istifa ettiği belirtiliyor.

New York Times’da yer alan bilgiye göre, Uber’e en büyük yatırımı yapan 5 isim, Travis Kalanick’in istifa etmesi gerektiğin yönünde görüş bildirdi. Hem içerden hem de dışardan gelen tepkilere dayanamayan Kalanick ise çıkışı istifa etmekte buldu. Fakat Kalanick, yönetim kurulu üyesi ve hissedar olarak şirkette kalmaya devam edecek.

Suçlamalar istifayı getirdi

Bildiğimiz üzere Uber, uzun zamandır cinsel taciz olaylarıyla mücadele ediyor. İlk olarak Hindistan’da başlayan sürücülerin yolcuları taciz etme olayı, devamında farklı ülkelerde de yaşandı. Uber’e bu olayla ilgili toplamda 215 suçlama geldi. Bu süreci iyi yönetememekle ve olayların önüne geçememekle suçlanan Kalanick de istifa etmek zorunda kaldı.

41 yaşındaki ünlü isim, ABD Başkanı Trump’ın skandal mülteci kararına da karşı çıkmış ve yönetim kurulunun tepkisini çekmişti. Forbes verilerine göre Travis Kalanick’in 6.3 milyar dolar serveti bulunuyor.

#Uber
#CEO
#Travis Kalanick
7 yıl önce