|

Ultra teknolojik akıllı ayna!

...ve neredeyse giyinmemize bile gerek bırakmayan giyinme kabinleri!

Yeni Şafak ve
17:08 - 19/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Dünya moda devleri içerisinde teknolojiyi en yakından takip eden ve yenilikçi uygulamaları hayata geçiren en önemli isimlerden birisi -hatta belki ilki- ABD menşeli Ralph Lauren. Gerçi biz Türkiye'de kendisini Ralph Lauren'den ziyade Polo markası ile tanıyoruz.



Geçtiğimiz aylarda satışa sunduğu akıllı t-shirtler ile gündeme gelen moda ikonunun yeni icraati de ilkini andırmayacak ölçüde radikal. Dahası tutması halinde muhtemelen kısa süre içerisinde diğer devler de kendisini birer birer izleyeceklerdir.







'ın aktardığı habere göre, Ralph Lauren, ABD'nin yeni dönem teknogirişimcilerden

ile yaptığı iş ortaklığı dahilinde dünyanın ilk interaktif giyim kabinini hayata geçirdi.



Olay özetle şöyle şekilleniyor:


Biz seçtiğimiz temel giysileri alıp kabine giriyoruz. Kabinde bizi bir akıllı ayna karşılıyor. Üzerinde renk seçeneklerinden, kombinlere, farklı modellere ve ebatlarına varana kadar tüm giysü veritabanının yüklendiği bu dokunmatik aynadan seçimimizi yapıyor ve dahası yine bu ayna üzerinden satın alımımızı tamamlayabiliyor veyahut istek listemize ekleyebiliyoruz.



Örneğin bir gömleği beğendik ama rengi hoşumuza gitmedi. Dert değil. Yapmamız gereken yine 'aynaya tuşlayarak' satış görevlisinden rica etmek. Bunun akabinde bizim talebimiz görevli arkadaşın tabletine bildirim olarak gidiyor ve o da bize istediğimiz renkteki gömleği getirip teslim ediyor.



İngilizce haricinde İspanyolca, İtalyanca, Çince, Japonca ve Portekizce dillerine destek veren bu akıllı aynalı ultra teknolojik kabinler şimdilik sadece RL'nin New York'daki amiral mağazasında olsa da yakın gelecekte diğer mağazalara da getirileceği belirtilmiş .





Beğendik ve dahası hayal gücümüzde bir adım öteye de geçtik. Şimdi bir de şunu kafanızda canlandırın:



Kabine girdik ve seçtiğimiz elbiseyi ve kendimizi aynaya tarattık. Ayna da bilgileri işleyip, hologramımızı yansıttı bize. Böylece hiç giyinmeden modellemeyi üzerimizde görebiliyoruz. Keza rengini, bedenini vs. de isteğimize göre ayarlayıp gerekli güncellemeyi güncellemeleri yapıyor sihirli aynamız!



Evet; böylesi çok daha iyi. :)






Bu da bonus haberimiz olsun:









#ralph lauren
#polo
#oak labs
8 yıl önce