|

USB girişi neden çift yönlü üretilmedi?

Bilgisayar kullanan herkesin yaşadığı USB’yi ters takma durumunun neden kaynaklandığı açıklandı. USB-C ile bu sorun ortadan kalsa da eski USB’leri bırakmak uzun bir süre alacağa benziyor.

Yeni Şafak
12:06 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:08 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Intel'de çalışan Ajay Bhatt, USB'nin neden çift yönlü üretilmediğini açıkladı.
Intel'de çalışan Ajay Bhatt, USB'nin neden çift yönlü üretilmediğini açıkladı.

USB girişini ilk seferde doğru takmak neredeyse imkansız denilebilir. İnternet dünyasında bu konuyla ilgili karikatürler bile yapıldı. Peki USB kablosu neden ilk üretildiği zaman ‘çift yönlü’ olarak üretilmedi?

Konu hakkında USB teknolojisin geliştiren ekipten olan Ajay Bhatt sorunun kaynağını anlattı. DesignNews’a röportaj veren Intel çalışanı Bhatt, USB geliştirmesine başlamadan önce ters takılması mümkün olmayan, çift yönlü bir kablonun daha iyi olacağını bildiklerini belirtti. Ancak Bhatt’a göre bunu yapmak maliyeti arttıracaktı. Bu nedenle USB tasarımı bu şekilde yapıldı.

Bhatt, USB kablosunun seri ve paralel portlardan çok daha iyi olduğunu belirterek aşağıdaki açıklamaları yaptı:

  • “Henüz ispatlanmamış bir teknoloji için çok fazla maliyetiniz varsa, bu teknoloji yaygınlaşmayabilir. Başlarken maliyet bilincine sahip olmalısınız. Bugün USB'ye baktığımızda görüyoruz ki, onu döndürülebilir yapsaydık her şey çok daha kolay olacaktı. Veri oranına odaklanıp FireWire gibi bir başlangıç yapabilirdik. Onlar 100MB'tayken biz 12MB'taydık.”
#USB
#Teknoloji
#Bilgisayar
6 yıl önce