|

Uzay istasyonundan İstanbul böyle görüntülendi

Ünlü NASA Astronotu Randy Bresnik, İstanbul'u bir kez daha görüntüledi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli olan astronot, geçtiğimiz günlerde İstanbul'un gece fotoğrafını paylaşmıştı.

Yeni Şafak
16:03 - 11/12/2017 Monday
Güncelleme: 16:05 - 11/12/2017 Monday
Yeni Şafak
Paylaşılan fotoğrafta İstanbul Boğazı, köprüler ve adalar net bir şekilde görülüyor.
Paylaşılan fotoğrafta İstanbul Boğazı, köprüler ve adalar net bir şekilde görülüyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan astronot ve kozmonotların dünyanın çeşitli bölgelerinin fotoğraflarını çektiği ve sosyal medya hesaplarında paylaştığı biliniyor. Bu alanda en popüler astronot hiç şüphesiz Scott Kelly idi. Fakat Kelly’nin dünyaya geri dönmesiyle bu hobiyi şimdi diğer astronotlar edindi.

Scott Kelly’nin uzaydan çektiği en iyi fotoğraflara aşağıdaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Şu sıralar UUİ’de görev yapan NASA Astronotu Randy Bresnik ise uzaydan İstanbul’u bir kez daha görüntüledi. Hatırlayacağımız üzere geçtiğimiz günlerde İstanbul’un gece fotoğrafını paylaşan ünlü astronot, bu kez gündüzü fotoğrafını ‘Günaydın’ mesajıyla birlikte paylaştı.



Astronot Bresnik’in bu paylaşımı Twitter’da büyük beğeni topladı. Paylaşılan fotoğrafta İstanbul Boğazı, boğazda yer alan 3 köprü ve adalar net bir şekilde görülüyor. Ayrıca yerleşim yerinin daha çok Marmara Denizi’ne doğru olduğu ve Karadeniz’e doğru daha çok ormanlık alanların olduğu dikkat çekiyor.

#Uzay
#Randy Bresnik
#İstanbul
6 years ago