|

Vikipedi ile konsere VIP girdi

İngiltere'de Adam Boyd isimli bir genç, akıllara durgunluk verecek bir hileyle istediği konsere bedava girmeyi başardı. Hayranı olduğu grubun konserini VIP salonda izlemek isteyen genç, Vikipedi üzerinde kendini grup vokalistinin kuzeni olarak göstererek içeri girmeyi başardı.

Yeni Şafak
14:22 - 18/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Adam Boyd isimli İngiliz genç, The Sherlocks müzik grubunun Vikipedi sayfasını değiştirerek kendini vokalistin akrabası olarak gösterdi.
Adam Boyd isimli İngiliz genç, The Sherlocks müzik grubunun Vikipedi sayfasını değiştirerek kendini vokalistin akrabası olarak gösterdi.

Dünya çapında ünlü çevrimiçi sözlük sitesi Vikipedi'yi duymayan yoktur. Birçok kişi aklına takıldığı bir şeyi öğrenmek için öncelikle Vikipedi'ye başvuruyor. Tabii Vikipedi çok büyük bir mecra olduğu için içerikler editörler tarafından değil onaylı üyeler tarafından giriliyor. Yani bu üyeler sitedeki bir ifadeyi değiştirebiliyor.



İşte bunun farkında olan Adam Boyd isimli bir genç, Vikipedi'de sadece küçük bir işlem yaparak hayranı olduğu grubun konserine VIP bölümden ücretsiz olarak girdi.



The Sun gazetesinin haberine göre; İngiliz genç, arkadaşlarıyla The Sherlocks grubunun konser verdiği bir mekanın yakınlarından geçiyordu. Bileti olmadığı halde konseri izlemek isteyen Boyd'un aklına dahice bir fikir geldi. Onaylı üyeliği bulunan Vikipedi'ye girdi ve The Sherlocks grubunun vokalisti Kiaran Crook'un kuzeni olarak kendi ismini ekledi.





Sonrasında VIP girişe yöneldi ve kapıdakilere Vikipedi'de yazan ifadeyi göstererek içeri girmek istedi. Adam Boyd yaşadığı heyecanlı anları böyle dile getirdi:



  • Alt katta mekanın yanındaydık. Yukarı baktım ve konserin olduğu alana VIP girişin olduğunu gördüm. Arkadaşlarıma oraya girmeyi deneyeceğimi söyledim fakat inanmadılar. Yukarı çıktım, aklıma birden Vikipedi sayfasını değiştirmek geldi. Görevliye Vikipedi sayfasını gösterdiğimde beni tekme tokat kovalayacağını düşündüm. Vokalistin akrabası olduğumu söylediğimde bana inanmadılar fakat Vikipedi sayfasını gösterdiğimde beni içeri aldılar.





#Vikipedi
#The Scherlocks
#Konser
7 yıl önce