|

Vodafone Arena'da internet artık daha hızlı

Beşiktaş'ın yeni stadının teknolojik altyapısını oluturan Vodafone, 5G hazırlıkları kapsamında Vodafone Arena'da yer alan 4.5G çekim noktalarını C-RAN teknolojisiyle daha verimli hale getirerek taraftarların veri yükleme hızlarını yüzde 24 artırdı.

Yeni Şafak
12:10 - 13/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:13 - 13/02/2017 Pazartesi
AA
Vodafone Arena 11 Nisan 2016'da Beşiktaş - Bursaspor mücadelesiyle kapılarını açmıştı.
Vodafone Arena 11 Nisan 2016'da Beşiktaş - Bursaspor mücadelesiyle kapılarını açmıştı.

Vodafone Arena'daki 4.5G çekim noktalarının Centralized Ran (C-RAN) teknolojisi ile daha verimli kullanılmasını sağlayan Vodafone, abonelerinin en çok veri paylaşımı yaptığı maç devre aralarında veri yükleme hızlarında yüzde 24 artış kaydetti.



Şirket açıklamasına göre, Vodafone, 5G hazırlıkları kapsamında Vodafone Arena'da yer alan 4.5G çekim noktalarını C-RAN teknolojisiyle daha verimli hale getirerek taraftarların veri yükleme hızlarını artırdı. Türkiye'de "ilk kez" Vodafone ve Huawei'nin dünya çapında başlattığı TechCity projesi kapsamında İstanbul'da Vodafone Arena'da kullanılan C-RAN teknolojisiyle taraftarların veri yükleme hızlarında yüzde 24 artış yaşandı.



C-RAN teknolojisinin sunduğu hız ve verimlilik, son 1 ay içinde Vodafone Arena'da oynanan Türkiye Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarında elde edilen veriler doğrultusunda ölçümlendi. Buna göre, sosyal medyada fotoğraf ve video yüklemelerinin en yoğun olarak gerçekleştiği devre aralarında veri yükleme hızları yüzde 24 arttı.



Söz konusu teknoloji, 4.5G ve üstü teknolojilerde çekim noktaları için yeni bir çözüm mimarisi sunuyor, mevcut kaynakların merkezi kontrol ünitesi yardımıyla gerçek zamanlı yoğunluklara göre en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor. Böylece, kullanıcıların veri yükleme hızlarında yüksek oranlarda artış gerçekleştiriliyor.



Vodafone Arena'nın akıllı stadyum altyapısı, geleceğin taraftar deneyimini Beşiktaşlılar'a yansıtmaya devam ediyor. Beşiktaş'ın Vodafone Arena'da oynadığı her maçta 40 binden fazla taraftar Wi-Fi, 2G, 3G ve 4.5G uyumlu ağ bağlantılarına ulaşabiliyor. Ayrıca, 850'den fazla videowall ve 2 bin 200 koltuk içine konumlandırılan interaktif ekran ve Vodafone Arena mobil uygulaması sayesinde röportajlardan maç istatistiklerine ve anlık güncellemelere kadar tüm içeriklere erişilebiliyor. Vodafone Arena'da maç günlerinde taraftarlara ve ziyaretçilere uçtan uca dijital deneyim yaşatılıyor.





"5G yolunda önemli bir adım attık"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, Vodafone'un tüm dünyada telekomünikasyon sektöründe teknolojik gelişmelere öncülük ettiğini dile getirdi. Rao, şunları kaydetti:



"Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınması için ilan ettiğimiz dijital dönüşüm hareketi doğrultusunda abonelerimizi dijital dünyanın olanaklarından en üst düzeyde faydalandırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, bir yandan 4G ve üstü teknolojilerdeki global uzmanlığımızı Türkiye'ye taşırken, diğer yandan 5G hazırlıklarına da aynı hızla devam ediyoruz. 5G teknolojisi için en önemli adımlarından biri olan ortak kaynak kullanımı, verimlilik ve hız artırma konusunda teknolojik hazırlıklarımız oldukça hızlı bir şekilde sürüyor.



Bu doğrultuda, Vodafone ve Huawei'nin dünya çapında başlattığı TechCity projesi kapsamında teknoloji şehri seçilen İstanbul'da bir ilki daha gerçekleştirdik. Türkiye'de ilk kez teknolojik yeniliklerin öncüsü olan Vodafone Arena'da hayata geçirdiğimiz C-RAN teknolojisi ile abonelerimize sadece en iyi Vodafone 4.5G deneyimini sunmakla kalmadık, geleceğin teknolojisi 5G yolunda da önemli bir adım attık."



#5G
#C-RAN
#Vodafone Arena
7 yıl önce
default-profile-img