|

Volkswagen 200 milyon dolar daha ödeyecek

Eylül 2015'ten itibaren emisyon skandalı nedeniyle belini doğrultamayan Alman otomotiv devi Volkswagen, ABD Çevre Koruma Ajansı'na 200 milyon dolar (700 milyon TL) daha ödeyecek. Yeni ödemenin, 3.0-litre motor hacmine sahip 80 bin araç için yapılacağı ifade ediliyor.

Yeni Şafak
15:35 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:37 - 19/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Volkswagen'in ABD'ye emisyon skandalı nedeniyle yaklaşık 15 milyar dolar ödeyeceği biliniyor.
Volkswagen'in ABD'ye emisyon skandalı nedeniyle yaklaşık 15 milyar dolar ödeyeceği biliniyor.

Adı emisyon skandalına karışan Volkswagen'in cezası hala bitmedi. Yaklaşık 1,5 önce ABD'de dizel otomobillerin emisyon değerlerinde oynama yaptığı tespit edilen Alman otomotiv devi bu süreçte çok ciddi cezalar ödedi. Hala da ödemeye devam ediyor.



Halihazırda 3 yıl içinde ABD Çevre Koruma Ajansı'na 2.7 milyar dolar ödemeyi kabul eden Volkswagen, 3.0-litre motor hacmine sahip 80 bin araç için fona 200 milyon dolar (700 milyon TL) daha ödeyecek.



Volkswagen'in ABD'de dizel araç satmasının hala yasak olduğu biliniyor. Yasağın ne zaman kalkacağına dair net bir bilgi ise bulunmuyor.







Geçtiğimiz ay VW'nin bünyesinde bulunan Audi'nin de emisyon değerlerinde hile yapıldığı iddia edilmişti. Söz konusu iddiaya göre, Audi'nin otomatik şanzımanlı araçları emisyon testine girdiğinde, olması gerektiğinden çok daha düşük bir sonuç çıkarıyordu.



İddianın ardından inceleme başlatılmadan Volkswagen skandalı kabul etmiş, otomatik şanzımanlı Audi'lerde bulunan bir yazılımın, test esnasında bir şekilde karbondioksit ve nitrik oksit emisyon değerlerini düşük gösterdiği itiraf edilmişti.



#Volkswagen
#Emisyon
#Skandal
7 yıl önce