|

Volkswagen Atlas gün yüzüne çıktı

Volkswagen, yeni SUV üyesi Atlas'ı tanıttı. 7 kişilik kapasiteye sahip Atlas, Volkswagen'in gelmiş geçmiş en geniş hacimli otomobili olarak kayıtlara geçti. VW Atlas'ın 2017'nin 4. çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor.

Yeni Şafak
10:49 - 2/11/2016 Wednesday
Güncelleme: 10:52 - 2/11/2016 Wednesday
Yeni Şafak
Volkswagen Atlas, Alman otomotiv devinin SUV ailesinin üçüncü üyesi oldu.
Volkswagen Atlas, Alman otomotiv devinin SUV ailesinin üçüncü üyesi oldu.

Alman otomotiv devlerinden Volkswagen, SUV ailesine yepyeni bir model daha ekledi. Bünyesinde Touareg ve Tiguan bulunan Volkswagen, bundan böyle Atlas ismini verdiği bir SUV daha üretecek.



VW Atlas, ilk kez Golf 7'de kullanılan MQB platformu (Modüler Platform Yönetimi) üzerine inşa edildi. Araç hem iç hem de dış tasarım anlamında Volkswagen'in son yıllarda benimsediği çizgileri taşıyor.





VW Amarok'a benzeyen ön tasarım, far yapısıyla ayrılmayı başarıyor. Ön ızgaradaki çift krom çizgi ve farklı tasarıma sahip LED farlar, araca farklı bir görünüm katıyor. Atlas'ın LED stop lambaları ise yeni Tiguan ile neredeyse aynı.



Tasarım anlamında en dikkat çeken detay, aracın gelmiş geçmiş en geniş hacimli Volkswagen olma özelliğini taşıyor olması. Zira 7 kişilik kapasiteye sahip Atlas, iç hacim anlamında oldukça ferah bir ortam sunuyor.





VW Atlas'ın sahip olduğu motor seçenekleri ise şu şekilde:


  • 2.0 Turbo 235 beygir / 8-ileri otomatik
  • 3.6 V6 276 beygir / 8-ileri otomatik

Diğer taraftan aracın Avrupa'da, dolayısıyla Türkiye'de satışa sunulmayacağı belirtiliyor. VW, zedelenen imajını düzeltmek için Atlas'ı ABD için üretmiş. Aracın Rusya ve Uzak Doğu ülkelerinde de satışa çıkacağı açıklandı.



VW Kuzey Amerika sorumlusu Hinrich Woebcken, Atlas ile alakalı şu sözleri söyledi:



  • “Amerikan pazarına sunulmuş gelmiş geçmiş en büyük ve geniş modelle karşı karşıyayız. Atlas, genişliği ve dayanıklılığıyla tam olarak Amerikalıların seveceği bir model."



#Volkswagen Atlas
#Volkswagen
#Atlas
#SUV
#Tiguan
#Touareg
#MQB
7 years ago
default-profile-img