|

Volkswagen MOIA adlı yeni şirketini duyurdu

Volkswagen kurduğu yeni alt şirketi MOIA ile internetin dev şirketleriyle rekabete girmeye hazırlanıyor.

Yeni Şafak
10:21 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:24 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Volkswagen TechCrunch Disrupt London 2016'da yeni şirketini duyurdu. Ünlü otomobil üreticisi, MOIA adını verdiği yeni alt firması ile servisler ve sürücüsüz arabalar gibi yeni ulaşım yöntemleri üzerinde çalışmalar yapacak.



MOIA isteğe bağlı servis hizmetleri üzerine yoğunlaşacak ve şehirler ile beraber çalışarak gerekli olan ulaşım yollarını inceleyecek. MOIA aynı zamanda gelecekteki şehirlerde ulaşıma yardımcı olmayı da hedefliyor. Bunun için otonom araçlar üzerinde de çalışacak.



MOIA CEO'su Ole Harms, geliştirdiğimiz bütün teknolojiye rağmen şehirlerde halen 20 veya 30 yıl önceki ile aynı şekilde hareket ettiğimizi söyleyerek "sadece daha fazla araba eklemekten daha iyi bir yöntem olması gerektiğini" tespitini paylaştı. Bu gibi önemli tespitlerin araba üreticisi firması tarafından dile getirilmesi, sektör açısından önemli bir söylem şeklinde değerlendirilebilir.



MOIA büyük bir araba üreticisinin araba paylaşımı alanına adım attığı ilk şirket olarak da dikkat çekiyor. Harms, Uber ve diğer firmalar ile rakip olacak MOIA hakkında henüz bilgilerin taze olduğunu ve hizmetin başlangıç planının henüz hazır olmadığını da belirtelim. MOIA Berlin merkezli bir kuruluş olarak yoluna devam edecek fakat şirket CEO'sunun ifadelerine göre Avrupa, Amerika ve Çin'e odaklanacak.



#MOIA
#Ole Harms
#Volkswagen
7 yıl önce