|

Volkswagen ve Tata iş birliği anlaşması imzaladı

Alman otomobil devi Volkswagen ve Hindistan merkezli otomobil üreticisi Tata, Hindistan pazarında beraber hareket etme konusunda anlaşmaya vardı.

Yeni Şafak
10:23 - 11/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:24 - 11/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Tata Motors CEO'su Guenter Butschek, Volkswagen AG'nin CEO'su Matthias Mueller ve Skoda Auto'nun CEO'su Bernhard Maier, anlaşma sonrası poz verdiler.
Tata Motors CEO'su Guenter Butschek, Volkswagen AG'nin CEO'su Matthias Mueller ve Skoda Auto'nun CEO'su Bernhard Maier, anlaşma sonrası poz verdiler.

Otomotiv devleri Volkswagen ve Tata, hızla gelişen Hindistan pazarında işbirliğine gidilmesini öngören bir anlaşmaya vardı. Autocar India'da yer alan haberde Volkswagen grubu ve Tata, yeni nesil araç platformları ve teknolojilerinin geliştirilmesi adına ortak hareket etmesi için mutabakat anlaşması imzaladı. Anlaşmada Tata Motors CEO'su Guenter Butschek, Volkswagen AG'nin CEO'su Matthias Mueller ve Skoda Auto'nun CEO'su Bernhard Maier hazır bulundular.



Volkswagen, Hindistan gibi dev bir otomobil pazarında yüksek maliyet ve fiyata sahip otomobilleriyle tutunmakta zorlandığı için daha önce Suzuki ile bir ortaklık anlaşması imzalamış ancak emisyon skandalının ortaya çıkmasıyla birlikte bu anlaşma bozulmuştu. Şimdi iki şirket hem global pazardaki kullanıcılar hem de Hindistanlı kullanıcılar için belirli alanlarda birlikte ürünler ortaya koyacak.



İki şirket arasındaki ortaklığa dair daha fazla bilginin kısa bir süre içinde paylaşılması beklenirken küresel pazarda liderliğe oynayan ve dizel emisyon skandalının yaralarını sarmak isteyen Volkswagen'in, Tata'yla beraber asya pazarında yüksek satış rakamlarına ulaşabileceği düşünülüyor.



#Volkswagen
#Tata
#Skoda
7 yıl önce