|

Volocopter göklerde: İlk 'insanlı' hava aracı!

Drone'dan büyük, helikopterden küçük... Volocopter ilk insanlı uçuşunu gerçekleştirdi.

Yeni Şafak ve
15:33 - 9/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:34 - 9/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bildiğimiz üzere drone'lar yani insansız hava araçları birçok alanda kullanılabiliyor.

drone'lar,

drone'lar,

drone'lar,

drone'lar derken bu insansız hava araçları deyim yerindeyse aldı başını gitti. Gün geçtikçe de hayatımızın bir parçası olmaya başladığı aşikar.



Drone'ların birçok alanda kullanılabilir olması iyi güzel de, en çok işimize yarayacak yerde yetersiz kalıyor. O da ulaşım tabii ki. Drone'lar genellikle kendini ve üzerine takılacak aparatı kaldırabilecek güce sahip oluyorlar. Fakat bu hava aracı hem kendini hem de içindeki yolcuyu kolaylıkla taşıyabiliyor. İşte karşınızda Volocopter VC200:





Yukarıdaki videoda da gördüğümüz üzere drone'dan büyük helikopterden küçük bu hava aracı içindeki yolcuyla birlikte kolayca havalanabiliyor. Elektrikli uçuş deneyimi yaşatan bu 'insanlı hava aracı' sessiz olmasıyla da dikkat çekiyor.





Alexander Zosel, ilk insanlı e-volo uçuşunu gerçekleştirerek tarihe geçmiş oldu. Geleceğin ulaşım aracı olarak kullanılması planlanan VC200'de helikopter benzeri bir uçuş sistemi kullanılıyor. Tabii ki bu hava aracını kullanmak, bir helikopter kullanmak kadar meşakkatli olmasa da uçuş deneyimine sahip olmayı gerektiriyor.



  • Volocopter:
    Dikey iniş ve kalkış (VTOL) yapabilen ve herhangi bir sınıfa dahil edilemeyen hava araçları olarak biliniyor. Tamamen elektrikli olması Volocopter'i diğer hava araçlarından ayıran en büyük unsur. Üzerinde birbirine temas etmeyen çok sayıda pervane bulunuyor.

Test aşamasında VC200 25 km/s hız ile uçuruldu. Bir sonraki denemde bu hız 50'ye, bir sonrakinde ise saatte 100 km'ye çıkarılacak. Volocopterin Önümüzdeki 2 sene içinde satışa sunulması bekleniyo

#volocopter
#vc200
#insanlı hava aracı
#Alexander Zosel
8 yıl önce