|

WhatsApp'a 3 milyon euro ceza kesildi

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a İtalya Rekabet ve Piyasa Kurumu’ndan ceza geldi. 2014 yılında Facebook tarafından satın alınan Whatapp, kullanıcıların kişisel bilgilerini Facebook’ta da paylaşmaya zorladığı gerekçesiyle 3 milyon Euro ceza ödemeye mahkum edildi.

Yeni Şafak ve
10:50 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Whatsapp 2014 yılında Facebook tarafından satın alındıktan sonra, kişisel bilgileri Facebook ile paylaşması konusunda suçlanıyordu.
Whatsapp 2014 yılında Facebook tarafından satın alındıktan sonra, kişisel bilgileri Facebook ile paylaşması konusunda suçlanıyordu.

2014 yılında Facebook tarafından satın alınan popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a hizmet koşulları ve kullanıcı sözleşmesindeki şartlar yüzünden ceza kesildi.

İtalyan Rekabet ve Piyasa Kurumu tarafından yürütülen incelemede Whatapp’daki kişisel bilgilerin 2014 yılı itibariyle çatısı altında hizmetlerine devam ettiği Facebook’ta paylaşmaya zorlanması temel neden olarak gösterilirken rekabet kurumu, kullanıcıların kişisel bilgilerini paylaşmazlarsa Whatsapp’ı kullanamayacaklarını ve zorla bilgilerini paylaşması gerektiğinin belirtilmesi sebebi üzerine 3 milyon Euro cezaya hükmetti.

BBC’nin haberine göre kullanım koşullarının yenilenmesinden sonra 2016 yılına tüketici haklarını ihlal edildiği gerekçesiyle Whatsapp hakkında iki ayrı inceleme başlatılmıştı. Bu incelemelerin sonucunda uygulamanın kullanıcılara mevcut hizmet koşullarıyla haksız maddeler koyarak maddelerin tek taraflı değiştirilebilmesi ve bu hizmet koşullarının kullanıcılara dayatılması Whatsapp’ın ceza almasında etkili oldu.

Ceza üzerine Whatsapp, kararı incelediklerini ve İtalya’da çalışmaya devam edileceğini belirtirken aynı durumu yaşayan Almanya geçtiğimiz yıl Facebook’ta kişisel verilerin yayınlanmasına yasak getirmişti.



#Whatsapp
#Facebook
#İtalya
#ceza
7 yıl önce