|

Whatsapp'a hikayeler özelliği geliyor

Sosyal medya devi Facebook, tüm platformlarında bulunan hikayeler özelliğini mesajlaşma platformu Whatsapp'a getirmeyi planlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, oluşturdukları hikayeleri artık kişisel rehberi ile paylaşabilecek.

Yeni Şafak
09:29 - 15/02/2017 الأربعاء
Güncelleme: 09:34 - 15/02/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Facebook, ünlü mesajlaşma platformu Whatsapp'a hikayeler özelliği getirmeyi planlıyor.
Facebook, ünlü mesajlaşma platformu Whatsapp'a hikayeler özelliği getirmeyi planlıyor.

Ünlü sosyal medya platformu Snapchat ile popüler olan hikayeler özelliği bildiğiniz gibi Facebook ve Instagram'a da gelmişti. Oldukça beğeni toplayan özelliğin şimdi de WhatsApp'a geleceği iddia ediliyor.



Facebook, en popüler yenilikleri sosyal medya platformlarına uygulayarak geliştirmeyi hedefliyor. Bünyesinde bulunan sosyal paylaşım platformlarına en popüler özellikleri sıra ile uyguluyor. Lakin bu sefer alışılmışın dışında bir atılım yapmayı düşünen Facebook, Instagram'a getirdiği hikayeler (Stories) özelliğini bu kez Whatsapp'a getirmeyi düşünüyor. Kısacası Facebook elindeki tüm imkanları bütün platformlarına entegre etmeyi hedefliyor.




Gelgelelim sosyal medyada uygulanan bu özellik, platformun doğası gereği tuhaf sayılmıyordu. Fakat şimdi kullanıcılar kişisel rehberi ile hikayeler paylaşabilecek. Telefon listesinde gerekli, gereksiz veya oldukça önemli kişiler olabilir. Bu durum ise zaman zaman baş ağrıtıcı bir hal alabilir.



Ayrıca getirilmesi planlanan hikayeler özelliği, kişisel rehberin haricinde Facebook ve Instagram hesaplarına da bağlanma desteği de sunacak. Bu özellik sayesinde platformlarda oluşturulan hikayeler sosyal medya hesaplarında paylaşılabilecek.



iOS için sunulan WhatsApp betasında söz konusu özellik keşfedildi. Bu özellik final sürümünde kullanıcılara sunulacak mı henüz bilinmiyor.


#Whatsapp
#hikayeler
#iOS
#İnstagram
#Facebook
٪d سنوات قبل