|

WhatsApp'a iki adımlı doğrulama özelliği geldi

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamasında artık iki adımlı doğrulama özelliği kullanılabiliyor. Bu güvenlik önlemi kapsamında, telefona yeni kurulan WhatsApp uygulamasında SMS onayının yanı sıra 6-haneli dijital şifrenin girilmesi gerekiyor. Aksi halde WhatsApp 1 hafta boyunca devre dışı kalıyor.

Yeni Şafak
10:16 - 10/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Facebook bünyesinde bulunan WhatsApp, 1 milyarı aşkın kullanıcısıyla dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması.
Facebook bünyesinde bulunan WhatsApp, 1 milyarı aşkın kullanıcısıyla dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması.

Güvenlik anlamında her fırsatta Telegram ile kıyaslanan dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a iki adımlı (aşamalı) doğrulama özelliği getirildi. Geçtiğimiz aylarda test çalışmalarının sürdüğünü açıkladığımız özellikle WhatsApp artık çok daha güvenli bir hale geliyor. Bu güvenlik önlemiyle birlikte SMS doğrulamasının yanı sıra 6-haneli dijital şifre de girmek gerekiyor.



WhatsApp'ın resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, söz konusu güvenlik önlemini aktif etmek için 'Ayarlar > İki adımlı doğrulama > Aktif et' adımlarını izlemek gerekiyor. Bu özelliği kullanmak zorunlu değil. WhatsApp bu önlemi kullanıcıların isteğine bırakıyor. Fakat güvenliği artırmak istediğinizde oluşturmak istediğiniz şifreyi unutmamanız gerekiyor. Zira WhatsApp bu konuda çok katı kural uyguluyor.





İki adımlı doğrulama özelliğini kullanmak istediğinizde 6-haneli dijital şifre oluşturuyorsunuz. Telefon değiştirdiğinizde veya WhatsApp'ı telefonunuza yeniden kurduğunuzda, WhatsApp sizden SMS onayının yanı sıra bu 6-haneli şifreyi de istiyor. Şifreyi unutursanız WhatsApp'ı 7 gün süreyle kullanamıyorsunuz. 7 günün sonunda ise tüm geçmiş yazışmalar silinerek SMS onayı ile uygulamaya erişebiliyorsunuz.



Şifreyi unutma riskine karşı WhatsApp'ın e-mail alternatifi de bulunuyor. İki adımlı doğrulama özelliğini kullanmak istediğinizde uygulama size isteğe bağlı olarak e-mail adresi soruyor. Şifreyi unuttuğunuzda e-mail ile doğrulama yapabiliyorsunuz. Fakat e-mail adresi belirtmediyseniz WhatsApp 7 gün boyunca kullanılamıyor.





Gelgelelim dünya genelinde kullanılmaya başlanan bu özellik Türkiye için henüz aktif görünmüyor. Söz konusu güvenlik önleminin önümüzdeki günlerde ülkemizde de devreye alınması bekleniyor.






#WhatsApp
#Güvenlik
7 yıl önce