|

WhatsApp’ın mesaj silme özelliği Türkiye’de yayınlandı

WhatsApp'ta gönderilen mesajları silinebiliyor. Günlük 1 milyar aktif kullanıcı sayısıyla dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, geri alma özelliğiyle birlikte artık yanlış mesaj atma derdine bir son verdi. Beklenen özellik sonunda Türkiye'deki kullanıcılar için de yayınlandı.

Yeni Şafak
11:27 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 11:29 - 31/10/2017 Salı
Yeni Şafak
1 milyarı aşkın WhatsApp kullanıcısı uygulama üzerinden her gün milyarlarca paylaşım yapıyor.
1 milyarı aşkın WhatsApp kullanıcısı uygulama üzerinden her gün milyarlarca paylaşım yapıyor.

Geride bıraktığımız günlerde WhatsApp’ın artık gönderilen mesajları geri alma özelliğini devreye aldığını duyurmuştuk. Geride bıraktığımız haftalarda ‘mevcut konum’ özelliği getirilen uygulamada son birkaç gündür gönderilen mesajlar da geri alınabiliyordu. İşte bu özellik artık Türkiye’de de kullanılabiliyor.

WhatsApp yayımladığı son güncellemeyle ‘mesajı geri alma’ özelliğini herkes için aktif etti. WhatsApp’ın getirdiği bu yenilik, uygulama tarihinin en işlevsel özelliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Zira uygulama kullanımının yaygınlaşmasıyla, gönderilmek istenen mesaj yanlışlıkla başka bir kişiye gönderilebiliyor.


Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere, mesajı gönderen kişinin 7 dakika içinde mesajın üstüne basılı tutarak ‘Sil’ butonuna basması gerekiyor. 3. adım olarak ise karşımıza ‘Herkesten Sil’ veya ‘Benden Sil’ çıkıyor. Herkesten Sil seçeneği işaretlendiğinde mesaj tamamen siliniyor ve ‘Bu mesaj silindi’ ifadesi beliriyor. Eğer sadece ‘Benden Sil’ seçeneğini tıklarsanız mesaj sizden silinse bile karşı taraftakiler görmeye devam eder.


Sadece 7 dakika!

WhatsApp, mesajı silmek için sadece 7 dakika veriyor. Bu süre geçtikten sonra mesajı silmek mümkün olmuyor. Ayrıca bu özelliğin desteklenmesi için tarafların WhatsApp’ın son sürümünü kullanması gerekiyor. Örneğin sizde WhatsApp’ın son sürümü var fakat geri almak istediğiniz mesajı attığınız kişi daha eski bir sürüm kullanıyor. Bu durumda mesajı geri alma işlemi uygulanamıyor.


#WhatsApp
#Geri alma
6 yıl önce