|

WhatsApp'tan iPhone'a özel yenilikler

1 milyarın üzerinde kullanıcısıyla anlık mesajlaşma uygulamaları arasında zirvede bulunan WhatsApp yepyeni özelliklere kavuşuyor. Yeni sızıntılar, WhatsApp'ın iOS 10'a özel yenilikler getireceğini gösteriyor.

Yeni Şafak
12:04 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 14:44 - 24/06/2016 Cuma
Yeni Şafak
WhatsApp'ta iOS 10'a özel yenilikler geliyor. Ayrıca günlük 100 milyon sesli görüşme yapıldığı açıklandı.
WhatsApp'ta iOS 10'a özel yenilikler geliyor. Ayrıca günlük 100 milyon sesli görüşme yapıldığı açıklandı.

2010 yılında hayatımıza giren ve adeta SMS dönemini sona erdiren anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp cephesinden yenilik haberleri gelmeye devam ediyor.



Bildiğimiz üzere eylül ayında Apple'ın mobil cihaz kullanıcıları için iOS 10 güncellemesi yayınlanacak. İşte WhatsApp'ın da bu işletim sistemine özel yenilikler getireceği öğrenildi. Buna göre cihazımızda bulunan ve Apple Music'den dinleyebildiğimiz müzikleri WhatsApp üzerinden paylaşabileceğiz.





Emojiler cephesinde de bir yenilik görünüyor. Bildiğimiz gibi iOS 10'da iMessage uygulamasında yeniliğe gidildi. iMessage üzerinden artık çok daha renkli içeriğe sahip mesajlar gönderebileceğiz. Anlaşılan o ki WhatsApp, iMessage'dan geri kalmamak için bazı yenilikler getiriyor. Bu vesileyle artık WhatsApp üzerinden 3 kat büyük emojiler gönderilebilecek.



Ayrıca bu sürüm ile birlikte 'mention' yani alıntı yapma özelliğinin de geleceği ifade ediliyor. Bu özelliğin detaylarını aşağıdaki haberimizde inceleyebilirsiniz.







Diğer taraftan hatırlayacağımız üzere yaklaşık 1 sene önce WhatsApp'a sesli arama özelliği gelmişti. ilk etapta sesli arama özelliğinin ne ölçüde kullanılacağı akıllarda büyük soru işareti bırakmıştı. Lakin açıklanan rakamlar WhatsApp'ın ne denli doğru bir yatırım yaptığını kanıtladı. WhatsApp'ın Blog sayfasında yayımlanan yazıda günlük 100 milyonun üzerinde sesli görüşme

. Bu rakamın saniyede 1,100 görüşmeye denk geldiği belirtildi.




Yapılan açıklamanın tamamı bu şekilde:


  • Bir yıldan fazla bir zamandır insanlar WhatsApp aramasını tüm dünyada farklı yerlerdeki aile ve arkadaşlarını aramak için kullanılıyor. Bu, uzak ülkelerde olduğunuzda veya sadece mesajlar yetmediğinde iletişimde kalmanın harika bir yolu. Bugün WhatsApp'ta her gün 100 milyondan fazla telefon görüşmesi yapılıyor - yani, saniyede 1.100 aramadan fazla! Pek çok kişinin bu özelliği kullanışlı bulması bizi çok sevindirdi. Önümüzdeki aylarda bu özelliği daha da geliştirmek için çalışıyoruz.





#WhatsApp
#Anlık mesajlaşma
#Sesli arama
#iOS 10
#iMessage
8 yıl önce