|

Wi-Fi ihlali için ilk önlem Microsoft'tan geldi

Dünya üzerinde bulunan tüm kablosuz ağları tehlikeye sokan Wi-Fİ açığı için teknoloji devleri tarafından güvenlik güncellemeleri yapılmaya başlandı. İlk güncelleme Microsoft tarafından yayınlandı.

Yeni Şafak
10:11 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 10:17 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Wi-Fi ağlarını koruyan WPA2 protokolü ihlal edildi. İlk güvenlik güncellemesi Microsoft'tan geldi.
Wi-Fi ağlarını koruyan WPA2 protokolü ihlal edildi. İlk güvenlik güncellemesi Microsoft'tan geldi.

İnternet güvenliği üzerine çalışan araştırmacılar, kablosuz modemleri koruyan WPA2(Wi-Fi Korumalı Erişim) protokolünün ihlal edildiğini açıkladı. WEP şifrelemeye göre çok daha güvenli olduğu için tercih edilen ve artık ihlal edilebilen WPA2 protokolü, şu an için büyük bir risk oluşturuyor.

Hem bireysel hem de kurumsal alandaki tüm Wi-Fİ araçlarını etkileyen bu durum ağda paylaşılan kredi kartı, şifre, mesaj, e-posta ve fotoğraflar gibi verileri açığa çıkartıyor. Bu güvenlik açığının WPA2’de olması tüm üreticilerin yazılım güncellemesi yapmasını gerektiriyor.

  • İşletim sistemi tarafındaki ilk güncellemeyi yayınlayan Microsoft, otomatik güncelleme alan bilgisayarlarda korkulacak bir durum kalmadığını belirtiyor.
  • Apple kısa bir süre içinde yayınlayacağı güncellemeler ile kapatacağını söylerken, Google ise Android tarafındaki güncellemelerin yolda olduğunu açıkladı.

Bu güvenlik ihlali sonrasında artık WPA2 ile korunan bir Wi-Fİ ağındaki tüm bilgiler ‘KRACK’ isimli teknik ile kırılarak anlık olarak takip edilebiliyor. Takip etmenin yanında sistem ve modem arasındaki veri trafiğine zararlı içerikler eklenerek durumu daha kötü hale getiriyor. Bir araştırmacı bu sorun hakkında üreticilere yaklaşık 2 ay önce bildirim yapıldığını belirtiyor.

Bu noktada kullanıcıların yapabileceği tek şey sahibi olduğu modem donanımlarını ve işletim sistemlerini güncel tutmak.

#WPA2
#Wi-fi
#kablosuz ağ
#bağlantı
6 yıl önce