|

Xiaomi Apple'ı 3'e katladı

Akıllı telefon piyasasında müthiş bir atak yapan Çinli firmalar, kendi ülkelerinde hakimiyeti ele geçirdi. Nisan ayı verilerine göre Apple ve Samsung neredeyse dibi boyladı.

Yeni Şafak ve
09:40 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 06:40 - 31/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Akıllı telefon pazarında kıyasıya bir rekabet var. Apple, Samsung, LG, Sony, HTC gibi ana akım üreticilerin dışında Çinli teknoloji firmaları büyük bir atak yaptı ve yarışa dahil oldu. Hem kaliteli hem de daha ucuz telefon üretmeyi başaran bu firmalar, küresel çapta isimlerini duyurmayı da başardı.





Örneğin dün tanıtılan Asus'un yeni göz bebeği Zenfone 3 ailesi… Barındırdığı özellikleriyle bir anda dikkatleri üzerine çeken Zenfone 3, Deluxe ve Ultra piyasayı adeta alt üst etmeye geliyor. Özellikle Zenfone 3 Deluxe, sahip olduğu 23MP Sony lensli kamerası ve 6 GB RAM'i ile akıllı telefon almayı düşünen birçok kişinin listesine çoktan girdi bile.





Evet, konumuza geri dönecek olursak Çinli teknoloji devlerinin büyük bir atak yaptığını belirtmiştik. Bu durum, Weibo'da yayımlanan son verilerle bir kez daha kanıtlanmış oldu. Küresel anlamda satışları artan firmalar, kendi ülkelerinde ise adeta

.





Pasta grafikten gördüğümüz üzere Xiaomi Mi serisi %26 ile birinci sırada yer alıyor. En yakın rakibi Huawei Honor ailesine yaklaşık %10 fark atmış. Eski adı ile LeTV yeni adıyla LeEco ise %10,5 ile üçüncü sırada bulunuyor.



Apple, %8.2 ile dördüncü sırada… Yani Xiaomi Mi serisi, Çin pazarında Apple'ı 3'e katlamış. Samsung'un durumu ise daha vahim. Bir zamanlar uzak doğu pazarının tek hakimi olan Güney Koreli teknoloji devi tam anlamıyla hüsrana uğramış. Xiaomi MI ile Samsung arasındaki pazar payı farkı fark tamı tamına 8 kat!



Samsung ve Apple'ın bu fiyat politikasıyla Çin pazarında tutunması oldukça zor görünüyor. Zira aynı kaliteyi çok daha ucuza üreten yerli firmaları var. İlerleyen dönemlerde ne olacağını hep birlikte göreceğiz.



#Apple
#Samsung
#Xiaomi Mi
#Huawei Honor
#Akıllı Telefon
8 yıl önce