|

Xiaomi kendi işlemcisini üretecek

Telefon pazarına tasarımı ve performansı ile damgasını vuran Xiaomi'nin kendi işlemcisi üreteceği iddia ediliyor. Söz konusu üreteceği işlemci ile Çinli firma, Qualcomm, Samsung, Huawei ve MediaTek gibi işlemci firmalarına rakip olmayı hedefliyor.

Yeni Şafak
14:54 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 14:55 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Akıllı telefon piyasasını alt üst eden Xiaomi, kendi işlemcisini üretmek için kolları sıvamaya hazırlanıyor.
Akıllı telefon piyasasını alt üst eden Xiaomi, kendi işlemcisini üretmek için kolları sıvamaya hazırlanıyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, piyasaya sürdüğü telefonlar ile dünya devi telefon üreticilerine kafa tutmaya devam ediyor. Özellikle Mi 5 modeli ile adını duyuran firma, ekran kasa oranı ile rakiplerini geride bıraktı. Adeta dünya devlerine nispet yapan firma, bu iş böyle yapılır dercesine herkese ders verdi.



Şimdi ise Çinli firmanın yeni bir teknoloji ile piyasayı alt üst etmeye hazırlandığı iddia ediliyor. Söylenenler doğru ise firma üst düzey telefonlarında kullanmak üzere kendi işlemcisini üretmeye başlayacak



Akıllı telefon pazarında bende varım demek isteyen teknoloji devi, Qualcomm, Samsung, Huawei ve MediaTek gibi şirketlerin rakibi olmaya hazırlanıyor. Xiaomi, Pinecone adı altında üretmeyi planladığı işlemciyi kısa süre içerisinde duyuracağı ve 2017 yılının sonlarında ise çıkaracağı üst seviye telefonlarda kullanacağı iddia ediliyor.



Son dönemde fiyat performans ve tasarım anlamında telefon pazarına damgasını vuran Xiaomi, kendi işlemcisini ürettiğinde piyasada daha fazla söz sahibi olacak. Oldukça hızla büyüyen şirket, her dönem yaptığı yeniliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Dünya üzerinde büyük Pazar payına hakim telefon firmalarının uzun süreli çalışmalar sonucu ulaştığı teknolojiyi, Çinli teknoloji firması hızlı bir şekilde telefonlarında hayata geçiriyor. Firma bu hızla büyümeye devam ettiği takdirde, pazarda rakiplerini hızla geride bırakacak gibi görünüyor.











#Qualcomm
#Samsung
#Xiaomi
#Mi 5
#İşlemci
7 yıl önce