|

XP'de erken doğum

Microsoft, 4 büyük bilgisayar üreticisine, Windows-XP'yi 17 Eylül'den itibaren bilgisayarlara yükleme izni verdi. XP yüklü ürünlerin 12 Ekim'den itibaren satın alınması mümkün olacak.

Yeni Şafak
00:00 - 16/08/2001 Perşembe
Güncelleme: 15:43 - 9/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Teknoloji çevrelerinde heyecanla beklenen Microsoft'un en son bilgisayar işletim sistemi Windows XP'nin, ilan edilen 25 Ekim gününden 5 hafta önce piyasaya verilebileceği bidirildi. Microsoft, 4 büyük bilgisayar üreticisine, Windows-XP'yi 17 Eylül'den itibaren perakendecilere teslim edecekleri bilgisayarlara yükleme izni verdi. Böylece yeni sistemle gelecek olan masaüstü ve dizüstü bilgisayarların, Eylül'ün ikinci yarısından itibaren mağazalara ulaşması ve 12 Ekim'den itibaren tüketiciler tarafından satın alınması mümkün olacak. Bu girişimin bir süredir durgun olan bilgisayar satışlarını canlandırmayı ve bazı çevrelerin başlatmış olduğu Windows-XP'nin piyasaya çıkış tarihini ileriye atma çabalarına engel olmayı amaçladığı bildirildi.



Gates, XP'yi silah olarak kullanacak


New York Demokrat senatörü ve Senato Adalet Komisyonu üyesi Charles Schumer, geçen ay Adalet Bakanlığı ve 18 eyaletin yöneticilerine bir çağrı yaparak, Microsoft ile ilgili davanın henüz sonuçlanmamış olması nedeniyle, Windows-XP işletim sisteminin kullanıma sunulmasını erteletmelerini istemişti. Microsoft'un, Windows-XP'nin piyasaya sunulma tarihini öne alarak, bu yoldaki çabaları bertaraf etmeyi planladığı ifade ediliyor. Baltimore Üniversitesi hukuk profesörlerinden Bob Lande, Microsoft'un Windows-XP'yi öngörülen tarihten önce kullanıma sunması durumunda, herhangi bir mahkemenin programı yasaklama şansının azalacağını söyledi. Buna karşılık yeni bilgisayar almayarak kullandıkları Windows-Me, 2000 veya Windows-98 sistemini Windows-XP'ye yükseltmek isteyecek kullanıcılar, programın resmen piyasaya çıkacağı 25 Ekim'e kadar beklemek zorunda kalacak. Microsoft'un, 17 Eylül'de perakendecilere yollanacak bilgisayarlara yükleyebilmeleri için Windows-XP'yi 15 Ağustos'ta bilgisayar üreticisi firmalara teslim edeceği kaydedildi. Bilgisayar üreticileri, yeni bir işletim sistemini test etmek için 4-6 haftaya ihtiyaç duyuyorlar.



IE 6.0 HAFTAYA ÇIKIYOR


Microsoft'a yakın kaynaklar, Windows-XP işletim sisteminin geçen hafta yayımlanan son "aday sürümünden" sonra programa son şeklinin verildiğini ifade ettiler. Programın "aday sürümünü" 250 bin kişinin denediği bildiriliyor. Windows-XP ile birlikte gelecek olan "Internet Explorer 6.0" (IE6.0) tarayıcısının ise gelecek hafta ortasında Microsoft tarafından kullanıma sunulacağı,



yine CNET News tarafından öne sürüldü. IE6.0, Windows-XP'ye bağlı olarak gelecek, ancak öteki Windows sistemleriyle de tek başına kullanılabilecek. Öte yandan Microsoft'un, Windows-XP'den sonra piyasaya çıkarmayı planladığı ve kod adı "Blackcomb" olan işletim sisteminin kullanıma arz tarihini 2003 yılından


2005 yılına ertelediği bildirildi.



#XP
#Microsoft
#Bill Gates
23 yıl önce