|

Yahoo 'nihayet' satılıyor!

Yıllardır satılıp satılmayacağı konuşulan Yahoo, artık satılmaya çok yakın. ABD'li iletişim devi Verizone, Yahoo'yu satın almak için 4,8 milyar dolarlık teklif yaptı. Nihai sonuç henüz açıklanmadı ancak tarafların anlaşmaya yakın olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak
14:52 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:52 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
İletişim devi Verizone, Yahoo'yu satın almak için 4,8 milyar dolar teklifte bulundu.
İletişim devi Verizone, Yahoo'yu satın almak için 4,8 milyar dolar teklifte bulundu.

2008, 2011 ve hatta bu yıl yine satışı gündeme gelen Yahoo satılmak üzere… Bildiğimiz gibi önceki yıllarda Microsoft, ciddi değer kaybı yaşayan firmayı satın almak için yakından ilgileniyordu. Lakin bir türlü anlaşma sağlanamamıştı. En son bu yılın ilk aylarında 3 büyük banka, Yahoo'yu satın almak için anlaşmış fakat yine nihayete erdirilememişti.



Hızla değer kaybeden, 2015'in son çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık zarar açıklayan Yahoo nihayet satılıyor. ABD'li iletişim devi Verizon, Yahoo'yu satın almak için yaklaşık 5 milyar doları gözden çıkardı.



Verizon'un, Yahoo'nun ana iş kolu ve taşınmazları için 4,8 milyar teklif sunduğu açıklandı. Taraflar nihai anlaşmaya henüz varmadı ancak sürecin tamamlanmaya yakın olduğu belirtiliyor.



2000'li yılların başlarında piyasa değeri 100 milyar doların üzerine çıkan Yahoo'nun güncel piyasa değeri 38 milyar dolar seviyelerinde. 2012 yılında CEO koltuğuna kurtarıcı olarak getirilen Marissa Mayer, şirket değerini 49 milyar dolara kadar yükseltmişti. Lakin istenilen başarı yine yakalanamamış ve bir süre sonra şirket değer kaybetmeye başlamıştı.



#Yahoo
#Verizon
#Marissa Mayer
8 yıl önce