|

Yapay zeka Elon Musk'ın Bitcoin'in mucidi olmadığını kanıtladı

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in mucidinin Elon Musk olduğu iddia edilmişti. Yazı tanımlama üzerine geliştirilen bir yapay zeka olan Emma ise, Elon Musk’ın Bitcoin’in mucidi olmadığını ortaya çıkardı.

Yeni Şafak
10:31 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:40 - 6/12/2017 Çarşamba
Diğer
Eski bir SpaceX çalışanı geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ın Bitcoin'in kurucusu olduğunu iddia etmişti.
Eski bir SpaceX çalışanı geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ın Bitcoin'in kurucusu olduğunu iddia etmişti.

Kripto paralarla ilgilenen kişilerin iyi bildiği bir isim olan Satoshi Nakamoto kimliğini gizli tutuyor. Bu kişinin Elon Musk olduğuna dair geçtiğimiz haftalarda eski bir SpaceX çalışanı iddia da bulunmuştu. Ünlü girişimci bu iddiaya karşılık bir tweet ile kendisinin Satoshi Nakamoto olmadığını söylemişti. Ancak bu tweete rağmen kafalarda soru işaretleri oluşmuştu.


Yazı doğrulama üzerine bir yapay zeka geliştiren Unicheck’in Emma isimli yazılımı yazıları birbiriyle karşılaştırarak yazar tanımlamaları yapabiliyor. Emma isimli yapay zeka, yazıları eşleştirecek kadar geliştirilmiş. Elon Musk’ın, Satoshi Nakamoto olup olmadığına dair iddiaları cevaplamak için iki isme ait makaleleri Emma’yı kullanarak ile karşılaştırmışlar.

Elon Musk’ın yazdığı bir makale olan ‘İnsanları Çoklu-Gezegensel Varlıklar Haline Getirmek’ isimli makale ile Satoshi Nakamoto tarafından yazılan ‘Bitcoin: Kişiler Arası Elektronik Nakit Sistemi’ makaleleri Emma tarafından karşılaştırıldı. Yapay zekanın bulduğu sonuca göre her iki makale farklı kişiler tarafından yazılmış.

Yani Emma isimli yapay zeka son günlerde ortaya atılan iddiaların aksini ispat etti.

#Elon Musk
#Bitcoin
#yapay zeka
6 yıl önce