|

Yaptığınız her arama için ağaç diken arama motoru

2009 yılından bu yana faaliyette bulunan Ecosia adlı arama motorunda yapılan her arama da dünyanın farklı bir yerinde bir ağaç dikiliyor.

Yeni Şafak
11:02 - 30/01/2017 Monday
Güncelleme: 11:05 - 30/01/2017 Monday
Yeni Şafak
Ecosia üzerinde yapılan her aramada bir ağaç dikiliyor.
Ecosia üzerinde yapılan her aramada bir ağaç dikiliyor.

2009 yılında kurulan Ecosia tıpkı Google, Yandex gibi bir arama motoru fakat onu diğerlerinden ayıran bir özellik var: Ecosia üzerinde yapacağınız her aramada dünyanın farklı bölgelerine ağaç dikiliyor.



Ecosia arama motoru, Microsoft'un Bing arama motoru altyapısını kullanıyor. Ecosia üzerinde yapılan her arama da ve önünüze çıkan her reklamda elde edilen gelir ağaçlandırma için kullanılıyor. Elde edilen gelirin %80'i ağaç dikim projelerine giderken geri kalan tutar sitenin kendi masrafları için harcanıyor. Ecosia, bir ağaç için gerekli olan 30 kuruşu kazanmaya devam ederken; ortakları olan weforest de, bu ağaçların dikimlerini gerçekleştiriyor.



Ecosia elde ettiği geliri blog sitesi üzerinden de paylaşıyor. Ecosia ekibi gelirlere ait makbuzları her dönem takipçileri ile paylaşıyor. Blogun İngilizce ve Almanca dil seçeneğinin olduğunu hatırlatalım. Bu arada Ecosia arayüzü içerisinde çalışan bir Google seçeneği olduğunu da belirtelim. Şuanda 4.5 milyon kullanıcı olan Ecosia ile bir tıkla dünyanın herhangi bir yerine ağaç dikmiş oluyorsunuz. Ayrıca 2020 yılına kadar 1 milyar ağaç dikme hedefi olan ekibe destek olmuş oluyorsunuz.



Siteye

ulaşabilirsiniz.










#Ecosia
#Arama Motoru
7 years ago