|

Yemek israfına son verecek uygulama

Restoranlarda israfı ortadan kaldırmayı hedefleyen bir uygulama geliştirildi. Gün içerisinde tüketilemeyen yemekleri insanlara uygun fiyattan alabilme imkanı sağlayan platform, yemeklerin çöpe dökülmesini engelleyerek israfın önüne geçmeyi planlıyor.

Yeni Şafak
11:15 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:24 - 19/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Geliştirilen yeni uygulama restoranlarda çöpe dökülen yemeklerin israfını engelleyecek.
Geliştirilen yeni uygulama restoranlarda çöpe dökülen yemeklerin israfını engelleyecek.

Yaptıkları yemeleri en güzel şekilde müşterilerine sunan restoranlar, gelecek maksimum müşteri sayısına göre yemek çıkarmak zorunda kalıyorlar. Özellikle açık büfe hizmet sunan restoranlarda ise sunulan yemek miktarı normale göre biraz daha fazla olabiliyor. Çıkarılan bu yemeklerin ise ne yazık ki tamamı tüketilemiyor ve arta kalanlar bayatladığı veya bozulduğu gerekçesi ile çöpe dökülmek zorunda kalıyor.

Too Good To Go adında bir uygulama ise bu israfı ortadan kaldırmayı hedefliyor. Restoran zincirlerinin katılımı ile bu uygulama satılamayan arta kalan yemekleri ucuz fiyattan insanlarla buluşturuyor. İnsanlar söz konusu yemekleri düşük fiyattan satın alma imkanı bulurken, tonlarca yemeğinde ziyan olması engelleniyor.


Uygulamada yer alan restoranlar bu yemekler 2 ila 4 euro fiyat aralığında insanlara sunuyor. Ayrıca uygulama, hangi yemekten ne kadar arttığını ve hangi saatlerde sipariş verilebileceğini kullanıcılarına sunuyor.

Bu uygulamadan oldukça memnun olan kullanıcılar, daha fazla restoran zincirinin bu platforma katılmalarını istiyorlar. Her yeni katılan restoranla birlikte kullanıcılar, daha farklı yemek seçeneği ile buluşabiliyor. Ayrıca platforma yeni restoranların katılması ile birlikte daha fazla yemek israfının önüne geçilmiş oluyor.


Almanya'da geçtiğimiz yıl hizmete giren uygulama, İngiltere, Fransa ve Danimarka'nın da aralarında olduğu 9 AB ülkesinde de kullanıma sunuldu. Birleşmiş milletler verilerine göre her yıl 1.3 milyar ton yiyecek çöpe atılıyor. Bu rakam dünya genelinde üretilen yiyeceklerin yaklaşık üçte biri anlamına geliyor.

#Restoran
#İsraf
#Too Good To Go
7 yıl önce