|

Yeni iPad üzerinde ana ekran düğmesi olmayabilir

Apple akıllı cihazlarında yer alan ana ekran butonunu kaldırmak ve işlevlerini ekrana taşımak istediğine dair son aylarda birçok haber çıkmıştı. Teknoloji devinin bu “simgesel” kararı sonucunda ilk değişikliğe gideceği cihaz iPad olacak gibi gözüküyor.

Yeni Şafak
10:51 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 10:54 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Apple'ın ana ekran butonunu kaldırarak işlevlerini ekrana monte etmek istediği ilk iOS cihazı iPad olacak gibi gözüküyor.

sitesinin

blogunda çıkan bir yazıya dayandırarak verdiği habere göre, Apple'ın çok yakında beklenen 10.9 inçlik iPad'inde fiziksel ana ekran butonu bulunmayacak.



Apple'ın almış olduğu bu “devrim” niteliğindeki karar sonrası daha büyük boyutlu ekranı 9.7 inç iPad Pro ile aynı yüzey alanına sahip bir cihaza sığdırmak mümkün olacak. Apple, ana ekran butonunun işlevlerini, Touch ID de dâhil olmak üzere cam ekranın altına ekleyecek. Bu konuda daha önce bazı akıllı cihaz üreticileri adım atmıştı.



Şirketin yeni iPad'inin 2017 yılının ilk yarısında çıkması bekleniyor. iPhone 7 ile birlikte ana ekran butonu büyük değişikliğe uğramış ve yıllardır basıldığında hareket eden klasik tuş yerine, kapasitif dokunmatik ve bastırıldığında titreşim oluşmasını sağlayan, böylelikle fiziksel tuş hissi veren yeni bir butona yer verilmişti. Görünüşe göre, yeni iPad ile birlikte bu yaklaşımdan tamamen vazgeçilecek.












#iPad
#iPhone
#Apple
#Ana ekran düğmesi
7 yıl önce