|

Yeni iPhone'lar kavisli ekrana sahip olacak

ABD'li teknoloji devi Apple, yeni akıllı telefonu içi büyük değişiklikler yapmayı planlıyor. Özellikle son dönemde gündemi oldukça meşkul eden OLED teknolojisini kullanmayı düşünen firma, bükülebilir ekran için LG Display ile anlaştı.

Yeni Şafak
17:09 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:11 - 17/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Dünyanın en büyük teknoloji devleri birbirleri ile kıyasıya rekabet etmelerine rağmen aslında birçok üretim aşamasında ortaklaşa çalışmalar yürütüyor. Bu firmalar kendi aralarında çalışmalar yürütürken üçüncü parti üreticilerden de birçok alanda destek alıyor.



Rekabetin en çok kızıştığı firmalar arsında yer alan ABD'li ve Güney Koreli teknoloji devleri Apple ile LG, yeni bir anlaşma gerçekleştirdi. OLED ekran konusunda başarısını kanıtlayan LG Display, birçok katlanabilir ve bükülebilir ekran tasarladı ve bu ekranların tanıtımlarını gerçekleştirdi.



Apple ise, 10. Yıl kutlamaları için büyük çalışmalar yapmakta ve yeni piyasaya süreceği amiral gemisi ile donanım ve tasarım anlamında kullanıcılarını memnun etme telaşına düşmüş durumda. Bu yüzden olsa gerek ki Apple yeni telefonun ekranında büyük bir değişiklik yamaya hazırlanıyor. LG Display firmasına yeni akıllı telefonu için bükülebilir ekran ürettirecek. Yani LG Apple'a OLED ekran üretecek.




Hal böyle olunca Apple, uzun zamandır gündeme gelen OLED ekran teknolojisini 2017 Yılında piyasaya süreceği telefonda kullanmayı planlıyor. Ayrıca geçen ay ortaya çıkan haberler doğrultusunda Apple'ın geliştirdiği prototipler, yüksek çözünürlüklü ve kavisli ekrana sahip oldu biliniyor.



Tüm haberler göz önüne alındığında Apple'ın 2017 yılında piyasaya süreceği telefon kavisli OLED ekrana sahip olacağını tahmin etmek pekte zor görünmüyor.




#LG
#LG Display
#iPhone
#Kavisli ekran
#Bükülebilir ekran
7 yıl önce