|

Yeni konsol yolda: Sony PS4.5

Playstation ailesinin yeni(msi) üyesinin özellikleri belli oldu.

Yeni Şafak ve
14:48 - 19/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Sony'nin en büyük gelir kalemi olan Playstation ailesinin yeni üyesine yönelik ilk bilgiler yayımlandı.



Konsolcuların bileceği üzere, bu yılın başından beri ortalıkta Sony'nin PS4'ün güncelleyeceğine yönelik bir söylenti dolaşıyor. Ateş olmayan yerde duman da tütmüyor malum.



İşte Sony'cilerin kendi aralarında PS4.5 ve PS4K gibi kod isimlerle tanımladığı bu yeni(msi) modele yönelik ilk bilgiler geldi.

, Sony'nin 'NEO' ismiyle tanımladığı projenin meyvesi, mevcut PS4 ile karşılaştırdığımızda minör iyileştirmelere evsahipliği yapacak imiş. Zaten PS5 yerine PS4.5 denmesinin de sebebi bu.



Gördüğümüz gibi hem işlemci hem de GPU çekirdeklerinin saat hızında ciddi diyebileceğimiz bir artış var. Bunun haricinde işlem üniteleri katlanmış ve bellek bant genişliği yükselmiş. Bunun haricinde sabit diskin aynı kalması bekleniyor ama resmi bir bilgi olmadığından birşey demek imkansız şu anda. Belki depolama kapasitesi aynı kalır ama bağlantı hızı arttırılır yahut tam tersi de olabilir vb. Gerçi yukarıdaki tabloda yer almıyor ama altını çizmemiz gereken bir diğer önemli detay ise 4K çıkış desteği kazanacak oluşu.



Henüz çıkış tarihine ve fiyatlandırmasına yönelik resmi bir bilgilendirme de yok ancak öngörülere baktığımızda karşımıza $400'lık etiket ve PlayStation VR'ın kullanıma sunulacağı Ekim ayı çıkıyor ki oldukça mantıklı.



#sony
#konsol
#ps4
#playstation
8 yıl önce