|

Yeni Macbook sihirli panelle geliyor

Apple'ın iki gün sonra gerçekleştireceği tanıtım etkinliğine dair yeni bir detay ortaya çıktı. Apple'ın bu etkinlikte tanıtacağı yeni nesil Macbook Pro'da OLED panel kullanılacağı belirtiliyor. ABD'li teknoloji devinin, yeni araç çubuğu sistemi için Magic Toolbar isminin kullanım hakkını da satın aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
09:06 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 06:06 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak
Macbook Pro'da kullanılması beklenen Magic Toolbar sayesinde ekranda yer alan araç çubuğu klavye bölümüne kaydırılacak. Böylece ekranda fazladan yer açılmış olacak.
Macbook Pro'da kullanılması beklenen Magic Toolbar sayesinde ekranda yer alan araç çubuğu klavye bölümüne kaydırılacak. Böylece ekranda fazladan yer açılmış olacak.

ABD'li iki teknoloji devi Microsoft ve Apple, iki gün içinde düzenleyecekleri etkinliklerle yeni bilgisayarlarını tanıtacak. 26 Ekim'de (yarın) Microsoft'un yeni Surface modellerini tanıtması bekleniyor. Hemen bir gün sonra ise (27 Ekim) Apple, düzenleyeceği etkinlikte yeni Macbook ve iMac (yüksek ihtimalle) modellerini tanıtacak.



Bildiğimiz üzere uzun süredir yeni Macbook'ların klavye kısmında OLED panelin yer alacağı konuşuluyor. Klavye rakamlarının hemen üst kısmında olması beklenen bu panelde hem kontrol tuşlarının (F1, F2, F3…) hem de sık kullanılan veya istenen uygulamaların yer alacağı tahmin ediliyor.





İşte bu beklenti boşa çıkmayacak gibi görünüyor. Zira Apple'ın kısa süre önce 'Magic Toolbar' yani 'Sihirli Araç Çubuğu' isim hakkını satın aldığı ortaya çıktı. Söz konusu patentin Presto Apps America LLC şirketi tarafından satın alındığı ifade edildi fakat bu şirketin Apple için çalışan firmalardan biri olduğuna inanılıyor. Bu şekilde satın alma işlemi dikkat çekmiyor.



Diğer taraftan Magic Toolbar ismi Endonezya, Kanada ve Malezya gibi ülkelerde de satın alındı. Bu ülkelerde isim hakkını satın alan kişilerin, aynı zamanda Airpods ismini de satın aldığı ortaya çıktı.





Yani Endonezya, Kanada ve Malezya'da Magic Toolbar isminin kullanım hakkını satın alan kişiler, Apple'ın geride bıraktığımız ay tanıttığı kablosuz kulaklık olan Airpods'un da ismini satın almış.



Tüm verileri alt alta topladığımızda Apple'ın yeni nesil Macbook'larda sihirli panel kullanacağı aşikar görünüyor. Fakat bu panel bir sonraki nesilde de gelebilir. Zira tanıtıma 2 gün kala Apple'ın bu patenti aldığı yeni ortaya çıkıyor. Bu nedenle yeni nesil panelin bir sonraki Macbook modellerinde kullanılabileceği ifade ediliyor.



#Apple
#Macbook
#Magic Toolbar
#Sihirli Araç Çubuğu
7 yıl önce