|

Yeni oyun konsolu Nintendo Switch duyuruldu

Nintendo'nun uzun süredir NX kod adı ile lanse ettiği yeni nesil konsolun duyurusu yapıldı. Duyuru sonrası Nintendo hisselerine 1.36 milyar dolarlık artış sağlandı.

Yeni Şafak
14:14 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 11:15 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak
Yeni oyun konsolunun Nintendo Switch adıyla duyuruldu.
Yeni oyun konsolunun Nintendo Switch adıyla duyuruldu.

Nintendo Switch adıyla duyurulan yeni oyun konsolunun en büyük özelliği hem ev konsolu hem de taşınabilir konsol olması. Kendine has bir düzeneği olan Switch tıpkı Wii U gibi ufaltılmış bir ekrana da sahip. Yani hem televizyonunuz da hem de çıkarılabilir küçük ekran yardımıyla taşınabilir bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu kontrolcünün en güzel taraflarından birisi de oyundan oyuna değişiklik göstermesi. Yani Zelda ya da Skyrim gibi bir oyunda kontrolcüye bütünüyle gerek duyarken, NBA 2K17 ya da Mario Kart tarzı çoklu oyuncu gerektiren oyunlarda ise kontrolcüyü ayrı ayrı kullanabiliyorsunuz.



Konsolu destekleyen firmalar arasında EA Games, Ubisoft, Konami, Capcom gibi firmalar yer alıyor. Nintendo'nun bu yeni konsolu özellikle taşınabilir olması ve aynı zamanda ev konsolu olması sebebiyle oldukça dikkat çekici duruyor. Oyuna destek veren şirketlerin sayısının az olması gelecek adına endişe verici. Çünkü üçüncü parti oyunlar konsolda oynanmayabilir. Nintendo'nun birinci parti oyunları çok iyi olacaktır ama üçüncü parti oyunlar konsolun geleceğini etkileyecektir. Konsolun teknik detayları hakkında pek bilgi yok. Nintendo Switch Mart 2017'de satışa sunulacak.




#Nintendo
#Nintendo Switch
#Oyun Konsolu
7 yıl önce