|

Yerli otomobil yerli yazılım!

Tamamıyla milli bir yazılıma sahip 12. ülke olacağız!

Yeni Şafak ve
14:53 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:53 - 4/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Halihazırda çalışmaların tüm hızıyla yürütülmekte olduğu ve planlanan yol haritasına göre 2019 yılında seri üretime geçilip, asfalta indirilmesi planlanan yerli otomobil projemize yönelik önemli bir gelişme var sırada.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık konuya ilişkin yaptığı açıklamasında yerli otomobilde yerli yazılım kullanılacağının altını çizdi. TÜBİTAK tarafından geliştirilen

(GİS) ismini taşıyan yazılımın sadece otomobille sınırlı kalmayıp helikopter, uçak ve İHA'larımıza da uyarlanacağını söyleyen Işık'ın bu açıklamasını asıl önemli kılan detay ise yerli yazılım sayesinde dış müdahalelerin önüne geçilecek oluşu. Yani diğer bir deyişle, örneklendirecek olursak, helikopter(ler)imiz uzaktan düşürülemeyecek! Bu arada geliştirilmesi ertesinde dünya üzerinde tamamıyla milli bir yazılıma sahip olan 12. ülke olacağımızın da altını kalın harflerle çizelim.



Yukarıda da belirttiğimiz gibi otomobilimizin 2019 yılında yola inmesi hedefleniyor. Bu yıl içerisinde üreticinin kim olacağı karara bağlanıp iki yıl içerisinde de tanıtılacak ve üç yıl sonra da seri üretime başlanacak. B,C ve D olmak üzere üç farklı segmente sahip olacak modelin benzinli, dizel ve tam elektrikli versiyonu olacak.






#TÜBİTAK
#yerli otomobil
#Fikri Işık
#Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi
8 yıl önce