|

Yılın sıcaklık rekoru İran’da kırıldı

İran'ın Ahvaz şehrinde, meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığı 53.7 derece olarak kayıtlara geçti. Hissedilen sıcaklık ise 61 derecenin üzerinde. Bu değerler doğrulanırsa, doğu yarımkürede tüm zamanların sıcaklık rekoru kırılmış olacak.

Yeni Şafak
11:53 - 30/06/2017 Cuma
Güncelleme: 11:54 - 30/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Resmi rapora göre yeryüzündeki en yüksek sıcaklık değeri, 10 Temmuz 1913’te Kaliforniya’da ölçüldü. Söz konusu tarihte sıcaklık değeri 56.6 dereceydi.
Resmi rapora göre yeryüzündeki en yüksek sıcaklık değeri, 10 Temmuz 1913’te Kaliforniya’da ölçüldü. Söz konusu tarihte sıcaklık değeri 56.6 dereceydi.

Türkiye son 1 haftadır sıcak hava dalgasının etkisinde. Uzmanlar özellikle öğlen saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarılar yapıyor. Örneğin meteoroloji ölçümleri Şanlıurfa’da hava sıcaklığını 40 derece olarak gösterirken, hissedilen sıcaklık ve termometreler 60 dereceyi buluyor.

Türkiye adeta sıcak havayla yanıp kavrulurken, komşu ülkeler de aynı sorunla baş etmeye çalışıyor. Örneğin İran’ın bir şehrinde sıcaklık rekoru kırıldı. Yapılan ölçümlerde Ahvaz şehrinin sıcaklığı 53.7 derece çıktı.


MeteoFrance’daki bir meteoroloğun yayınladığı rapora göre, bu sıcaklık değeri doğrulanırsa İran’ın yeni sıcaklık rekoru kırılmış olacak. Ayrıca 53.7 derece, şimdiye kadar haziran aylarında Asya’da görülen en yüksek sıcaklık anlamına geliyor.

Söz konusu rapora göre ısı indeksi (nem ile birlikte hissedilen sıcaklık) ise 61 derecenin üzerine çıktı. Şayet bu veri doğrulanırsa, doğu yarımkürede tüm zamanların sıcaklık rekoru kırılmış olacak.

Resmi rapora göre yeryüzündeki en yüksek sıcaklık değeri, 10 Temmuz 1913’te Kaliforniya’da ölçüldü. Söz konusu tarihte sıcaklık değeri 56.6 dereceydi. O tarihten beri yeryüzünde ciddi sıcaklıklar oldu fakat İran Ahvaz’daki sıcaklık değeri doğrulanırsa, son 100 yılın en yüksek sıcaklığı olarak kayıtlara geçebilir.

#Sıcaklık
#Meteoroloji
#Rekor
7 yıl önce