|

YouTube canlı yayınında ücretli yorum dönemi başladı

YouTube Super Chat adını verdiği yeni özelliğini duyurdu. Super Chat özelliği ile canlı yayın akışlarında kullanıcılar ödeme yaparak yorumlarının öne çıkmasını sağlayabilecek.

Yeni Şafak
10:56 - 14/01/2017 samedi
Güncelleme: 11:02 - 14/01/2017 samedi
Yeni Şafak

YouTube içerik oluşturucuların canlı yayınlardan gelir elde etmesi için Super Chat özelliğini resmi olarak duyurdu. Şuanda test çalışmaları yapılan ve sadece belirli kullanıcıların kullanımına açılan Super Chat özelliği 31 Ocak tarihi ile herkesin kullanımına açılmış olacak. Yeni özellik ile canlı yayın sırasında yorumunun en üstte gözükmesini isteyen kişiler sohbet penceresinde yer alan bir dolarlık banknot sembolüne tıklayıp para gönderebilecek. Ne kadar çok para verilirse yorum o kadar süre en yukarda sabit bir durumda kalacak. Ayrıca ücretli yorumda birkaç karakter daha alma hakkı veriliyor.





YouTube Super Chat özelliği ile canlı yayınlar üzerinden içerik oluşturucular para kazanabilecek. Gerekli ödeme yapıldıktan sonra yorum farklı bir renkte gözüküyor. Böylelikle yayın sahibi ücretli yorumu kimin gönderdiğini görebiliyor. . Yorum sohbet akışından yok olduğu takdirde sohbet penceresinin üzerindeki renkli noktalar üzerinden tekrar yoruma ulaşılabiliyor. Super Chat, daha önce izleyicilere içerik sahiplerine destek olma imkânı sağlayan Fan Funding'in yerini alacak. YouTube ürün müdürü Barbara Macdonald, Super Chat sayesinde izleyicilerin favori YouTube yıldızlarına gerçek zamanlı olarak ulaşabileceklerini belirtti. Macdonald, Süper Sohbet'in amacının hayranların sevdikleri Youtube kullanıcılarına gerçek zamanlı olarak ulaşmalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi.



YouTube resmi blogunda yapılan

ile Super Chat özelliğinin bugün beta olarak küresel çapta kullanıma sunulduğunu fakat 31 Ocak'ta daha geniş kapsamlı yayınlanacak olduğu açıklandı. YouTube'dan yapılan açıklamada, aracın 18 yaşından büyük ve kredi kartına sahip izleyiciler için geliştirildiği belirtildi. Macdonald, 18 yaşından büyük birinin rızası dışında yapılan yardımların Google'ın müşteri hizmetleriyle temasa geçerek iade edilebileceğini dile getirdi.











#YouTube
#Super Chat
#Süper Sohbet
il y a 7 ans