|

YouTube logosunu değiştirdi

Dünyanın en çok ziyaret edilen video paylaşım sitesi YouTube, 12 yılın ardından logoda değişikliğe gitme kararı aldı. Yaptığı bu değişiklikle birlikte kanal sahipleri kanal isimlerini daha belirgin hale getirebilecek.

Yeni Şafak
12:36 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:56 - 30/08/2017 Çarşamba
Diğer
Söz konu değişiklik, kanal sahiplerinin sayfa isimlerini daha belirgin hale getiriyor.
Söz konu değişiklik, kanal sahiplerinin sayfa isimlerini daha belirgin hale getiriyor.

YouTube'un logosu, video paylaşımı web sitesi kullanıma sunulduğundan beri değişmeden kaldı. Platform logosunu 12 yıl sonra tamamen değiştirme kararı aldı.

Yeni Youtube logosu, çoklu ekran dünyası için tasarlandı. İkonik YouTube kelimelerinin temizlenmiş bir versiyonu. Genel tasarım daha esnek, bu nedenle farklı cihazlar arasında daha iyi çalışıyor ve görünüyor.

Milliyet’in haberine göre YouTube'un eski logosunda, "Tube" kısmı kırmızı bir kutucuk içerisindeydi. Fakat yeni değişiklik ile Tube'un ardındaki kırmızı kutucuk, YouTube mobil uygulamasının şeklini alarak logonun başına geliyor.

Kanal sahipleri, alanının sınırlı olduğu bir cihazda kanallarını vurgulamak isterse, bu yeni logoyu kullanabilir ve parlaklaştırılmış simgeyi kısaltılmış bir logo olarak kullanabilir. Yeni logo ve simge, bugün başlayarak mobil cihazlar ve masaüstü bilgisayarlarda yaygınlaşıyor.

YouTube, Material Design kullanıcı arayüzünü ilk test için bir yıl önce sunmuştu. Google son zamanlarda bir beta başlattı, böylece daha fazla insan yeni arayüzü deneyebildi.

Yeni YouTube kullanıcı arayüzü, daha hızlı ve daha güvenilir bir deneyim sağlamak için Google'ın Polimer çerçevesine dayanır. Genel tasarım, selefinden daha basit ve daha temiz.

Yeni YouTube kullanıcı arayüzü, bugün başlayarak hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanıcılara sunuluyor.

#YouTube
#Logo
#mobil
7 yıl önce