|

Youtube'a 360 derece canlı video ve mekansal ses desteği!

Youtube son dönemin en önemli güncellemelerinden birisini aldı.

Yeni Şafak ve
11:06 - 19/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Sanal dünyanın bir numaralı video servisi Youtube, dairesel (360 derece) canlı yayın hizmeti sunmaya başladı.



Bildiğimiz gibi bundan önce her iki özellik de münferit olara kullanılabiliyordu ama son güncellemeyle birlikte artık ikisini de bir arada kullanabiliyoruz.



Yeniliğin pratikteki en önemli getirisi, isminden de anlaşıldığı gibi, canlı yayın esnasında sanal gözlük ve sanal kasklarla tam çevresel bir sanal gerçekliği deneyimi yaşayabilecek oluşumuz. Bu arada tüm modellere destek sunulduğunun da altını çizelim. Yani Google'ın Cardboard'larından tutun da üst segmentin yüksek fiyatlandırmalı sanal gerçeklik ürünlerine kadar tüm SG cihazlarıyla uyumlu.



Bu arada Google'ın bir diğer yeniliği olan 'mekansal ses' özelliğini de son güncellemeyle devreye aldığının notunu düşelim. Bu yenilikle birlikte de videolardaki ses düzenini katmansal olarak deneyimleyebileceğiz. Bunu da bir nev'i çevresel ses olarak nitelendirebiliriz yani örneğin, donanımımızın desteklemesi halinde, bir orkestra dinliyorsak ön çalgılarla arka çalgılar arasındaki farkı kulaklarımız basamaklayabilecek. Bu arada bu özelliğin ilk olarak Android tabanlı akıllılara geleceğini de not olarak düşelim.



Google'ın resmi açıklamasına

erişebilirsiniz.






#google
#youtube
#sanal gerçeklik
8 yıl önce