|

İşte 'vatansever' tahrik!

Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Derneği Mersin Şube Başkanı Mesut Sezer'in köy köy dolaşarak yaptığı toplantılarda yaptığı tahrik edici konuşmaları TV Net ele geçirdi. İşte o görüntüler!

Yeni Şafak
00:00 - 18/02/2007 Pazar
Güncelleme: 17:32 - 15/02/2007 Perşembe
Yeni Şafak
İşte 'vatansever' tahrik!
İşte 'vatansever' tahrik!

Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Derneği, Mersin'in PKK'nın eline geçtiği propagandasıyla şehrin yörük köylerini İstiklal Savaşı vermeye çağırıyor. VKGB'nin Mersin temsilcisi Sezer, "Damarlarında Türk kanı akanlar mitingimize katılsınlar" diyerek köy köy dolaşıyor.


Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Derneği Mersin Şube Başkanı Mesut Sezer'in köy köy dolaşarak yaptığı toplantılarda yaptığı tahrik edici konuşmaları TV Net ele geçirdi.



Bir video görüntüsünde, VKGB Mersin Şube Başkanı Mesut Sezer'in, Mersin'de bir yörük kahvesinde toplanan köylüleri iki kilometrelik bayrak yürüyüşüne davet ederken, "Birlik ve beraberliğimizi nasıl sağlayacağız. Az önce söylediğim gibi bütün siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakacağız. Siyasi görüşlerimiz, dini inancımız, yaşayış tarzlarımız nasıl olursa olsun damarlarımızda Türk kanı varsa ayın 15'inde saat 11.00'de Devlet Hastanesi'nin önünde olacağız ve Türk bayrağımızı Mersin'de yürüteceğiz" diye konuşuyor.


Sezer, köylülere hitaben, "Maalesef, 'artık Diyarbakır'a bir Türk şehri diyebilir miyiz arkadaşlar? Diyebilir miyiz size soruyorum' diyor, bu sırada kahveden 'Diyemeyiz!” sesleri duyuluyor. Sezer devamla, "Mersin'e de artık diyemiyoruz değil mi? Mersin'e de diyemiyoruz. İki sene sonra Mersin'e de Türk şehri diyemeyeceksiniz. Bu bir İstiklal Savaşı'dır arkadaşlar" sözleriyle köylüleri motive etmeye çalışıyor.


Mersin'de sadece Kürtlerin işe alındığını, işe başvuran Türklerin ise geri çevrildiğini iddia ederek şu çağrıda bulunuyor:


"Bayrakla, milletle ve devletle sorunu olmayan kimseyle sorunumuz yok. Ama sen Mersinliysen arkadaş, bu pastadan önce senin yemen lazım. Sen dururken efendim, bana Harranlı'yı gösteriyor. Koskoca Mersin'in, 60-70 tane 80 tane mektep sahibi Mersin'in, Aydıncık'ıyla, Mut'uyla, Anamur'uyla, Tarsus'uyla, Bozyaka'sıyla, Çamlıyayla'sıyla tüm bu ilin insanları dururken, benim insanlarım dururken, Harranlı derneğini gözetiyorlar. Adam 'Harranlı derneğine git' diyor. Dernek başkanı ne diyor? 'Arkadaşım sen geç kaldın.' Bu nasıl olur.”


İşte TV Net'in ele geçirdiği görüntüler:

17 yıl önce