|

TEOG 2. nakil başvuruları başladı mı? TEOG 2. nakil başvuru tarihleri

TEOG nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından istediği yeri tutturamayan öğrenciler kendilerine verilen hakkı kullanmak istiyor. 1. nakil sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler şimdi de 2. nakil başvurularına çevrildi. Peki 2. nakil başvuruları başladı mı?

Yeni Şafak
11:54 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:58 - 21/08/2017 Pazartesi
Diğer
TEOG 2. nakil başvuruları
TEOG 2. nakil başvuruları

Öğrenciler tarafından 2. nakil başvuruları başlıyor. Nakil sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler yeni başvurularını gerçekleştiriyorlar. Sonuçlardan istediği verimi alamayan öğrenciler ise merakla başvuru tarihlerini merak ediyor. TEOG 2. nakil başvuru tarihleri ise belli oldu.

TEOG 2. nakil başvuruları 21-25 Ağustos saat 17.00'ye kadar alınacak.

Özel okulda okumak isteyen öğrenciler için buton seçeneği
e)
«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM»
butonunu işaretlediği hâlde 15 Eylül 2017 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.
f) Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://
e-okul
.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.
Özel okullarda
%100 burslu
okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre
%5’lik
dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.
#TEOG
#TEOG nakil başvuruları
#TEOG 2. nakil başvuruları
7 yıl önce