|

TEOG 2. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB nakil takvimi

TEOG 2. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) YEP puanlarına esas isteğe bağlı 2. nakil tercih sonuçları merakla bekleniyor. Öğrenciler ve veliler TEOG nakil sonuçlarına göre, liselere kayıt işlemlerini yapacak. E-okul üzerinden öğrenilebilen nakil sonuçlarını ve takvimi haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:46 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:01 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer
TEOG 2. nakil sonuçları

ne zaman açıklanacak? MEB tarafından belirlenen TEOG 2. nakil başvuruları devam ediyor. 22 Ağustos tarihinde başlayan 2. nakil başvuruları 26 Ağustos 2016'ya kadar sürecek. TEOG 2. nakil sonuçları ise 29 Ağustos tarihinde açıklanacak. Öğrenciler TEOG nakil sonuçlarını e-okul sistemine giriş yaparak öğrenebilecek. İşte TEOG nakil takvimi ve detaylı açıklamalar.



öğrenmek için tıklayınız (29 Ağustos'ta açıklanacak)



TEOG birinci nakil sonuçları açıklandı


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçlarını açıkladı.



Başvuruda bulunan öğrenciler, yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçlarını, "www.meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.



TEOG'a giren öğrencilerin birinci nakil başvuruları 9-15 Ağustos'ta alınmıştı.



Yerleştirmeye esas ikinci nakil dönemi tercih başvuruları 19-23 Ağustos'ta; üçüncü nakil dönemi tercih başvuruları ise 26-31 Ağustos'ta yapılacak. 5-8 Eylül'de ise il ve ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvuruları alınacak. 9 Eylül itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacak.



TEOG İKİNCİ NAKİL DÖNEMİ


Başvurular 22- 26 Ağustos arasında yapılacak. 29 Ağustos'ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.



TEOG ÜÇÜNCÜ NAKİL DÖNEMİ


Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos'ta başlayacak. 2 Eylül'de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül'de duyurulacak.



TEOG NAKİL TAKVİMİ


TEOG Nakil tercih başvurularının alınması 26 Ağustos'a kadar sürecek. Nakil sonuçları 29 Ağustos'ta ilan edilecek. 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Nakil tercih başvuruları alınacak. Bunların sonuçları da 5 Eylül'de ilan edilecek.



E-okul girişi nasıl yapılır?


E-Okul

girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından

e-okul

öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.



TEOG KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?


8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır.


Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.



TEOG 2. nakil sonuçları

ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) YEP puanlarına esas isteğe bağlı 2. nakil tercih sonuçları merakla bekleniyor. Öğrenciler ve veliler TEOG nakil sonuçlarına göre, liselere kayıt işlemlerini yapacak. E-okul üzerinden öğrenilebilen nakil sonuçlarını ve takvimi haberimizden görebilirsiniz.


#TEOG 2. nakil sonuçları
#MEB
#E-okul
#TEOG lise nakil sonuçları
8 yıl önce